www.cildirgoyce.com

178. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

178. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Ardahan´da Jandarma Teşkilatının...

     Ardahan´da Jandarma Teşkilatının 178´nci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Törende, Valilik önündeki Atatürk anıtına jandarma Komutanlığı çelenginin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Kutlama töreninde konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, ?178 yıldır ülkemizin ve milletimizin, güvenlik ve esenliğinde çok önemli bir yere sahip olan yine ülkemizin ve milletimizin yaklaşık iki asırdır yaşadığı pek çok badireye onunla beraber göğüs gererken ve kahramanca karşı dururken, kurumsal varlığını güçlendiren jandarma teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü bugün burada gururla kutluyoruz.

    178 yıllık köklü tarihiyle ülkemizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden görevini ifa eden Jandarma teşkilatımız, terörden, toplumsal olaylara, yasa dışı örgütsel faaliyetlere, organize suç örgütleriyle mücadeleye kadar geniş bir yelpazede milletimizin, toplumumuzun huzuru için üstlenmiş olduğu vazifeyi, hak ve adaletle ve kanunlar doğrultusunda, insan onurunu koruyarak gözeterek, büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Bu vesilesiyle fedakârca çaba gösteren jandarma mensuplarımıza bir kez daha buradan teşekkürlerimi ifade ediyorum.

    Şu da belirtilmelidir ki; jandarma teşkilatımız ve onun değerli mensupları, değişen toplumsal şartlara, teknolojik gerekliliklere, çalışma şartları ile çağdaş ve insan odaklı hizmet anlayışına uygun olarak kendisini yenilemeyi bilmiş, değişen ve gelişen şartlara sağladığı hızlı uyumla kurumsal kimliğini gittikçe güçlendirmiştir.

   Jandarma teşkilatımız ve siz değerli mensupları, sizlerin şahsında vatandaşımız devleti görmekte ve kendini güvende hissetmektedir. Sizin vatandaşa yaklaşımınız devlete atfedilmektedir. Bundan dolayı devletimizin güler yüzünü, şefkatini, vatandaşımıza gösterecek olan sizlersiniz. Görevinizi yaparken asla adaletten ayrılmayacağınıza insan hak ve onurunu koruyacağınıza olan inancımızı buradan bir kez daha yineliyorum.

    Bu düşüncelerle, ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan Jandarma Teşkilatımızın Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, fedakar çalışmalarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı ifade ediyor, ailenizle birlikte hayırlı huzurlu ve güvenli çalışmalar diliyorum? dedi.

   Vali Özefe´nin konuşmasının ardından bir öğrenci tarafından Jandarma şiiri okundu ve Jandarma´nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.