23 NİSAN`A GÜRCÜLER DAMGA VURDU

23 NİSAN`A GÜRCÜLER DAMGA VURDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...

     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çıldır Çok Programlı Lisesinde kutlandı.
   Çıldır Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardında 23 Nisan programına Çıldır Çok Programlı Lisesi spor salonunda devam edildi.
   Programa Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç'ın yanı sıra, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa törene katılan okulların ve halkın bayramının kutlanmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı yaptı. Çıldır İlkokulu, Aşıkşenlik İlkokulu ve Eski Beyrahatun İlkokulu öğrencileri hazırlamış oldukları gösterileri sundular. Minik öğrenciler öğretmenlerinin hazırlamış olduğu gösterileri büyük bir heyecanla sergilediler. Öğrenciler 23 Nisan şiirlerini ise büyük bir dikkat ve hatasız okudular.

Gürcü Öğrencilerden Kafkas Resitali

   Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün davetlisi olarak 23 Nisan etkinliklerine katılan Gürcü öğrenciler Kafkas gösterisi sundular. Küçücük öğrencilerin profesyonelce sergilemiş oldukları figürler beğeni ile izlenirken, programa katılan davetliler tarafından büyük alkış aldı.
Program sonunda okullar arası yapılan satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çıldır Kaymakamı, Çıldır Belediye Başkanı ve Çıldır Tabur Komutanı tarafından verildi. Daha sonra Protokolde bulunanlar, misafir gürcü öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildiler

Yeni Kaymakamdan İvedi Talimatlar

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir günlüğüne Çıldır İlçe Kaymakamı olan 4. Sınıf öğrencisi Sude Coşkun talimatlar yağdırdı.

    İlçe Milli Eğitim müdürlüğünü ve İlçe Jandarma Komutanlığını telefonla arayan Kaymakam Sude Coşkun talimatlarını sıralayarak, ivedilikle uygulanması emrini verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürüne okul bahçesinin çamurdan kurtulması için, parke taş döşenmesi ile çim ve çiçek döşenmesi konusunu iletti. Servis şoförlerinin uyarılarak servislere sivil yolcu alınmaması için şoförlerin uyarılması talimatını verdi. Milli Eğitim Müdüründen sonra, İlçe Jandarma komutanını arayan Kaymakam Coşkun, okul servislerindeki sıkıntıyı Jandarma Komutanına da ileterek öğrencilerin ayakta taşınmaması ve sivil yolcu alınmaması belirterek, talimatlara uymayanlara cezai işlem uygulanması talimatını verdi.
    23 Nisan bayramı sebebiyle Kaymakamlık koltuğunu devir alan Çıldır İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Sude Coşkun Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç'a çiçek takdim ederken, Kaymakam Kılıç ise Sude Coşkun'a küçük bir hediye verdi.