27 NİSAN SİZE NE HATIRLATIYOR ?

27 NİSAN SİZE NE HATIRLATIYOR ?

Evet efendim...

   Evet efendim ´´27 NİSAN 1909´´ bilirmisiniz bilmem ama tarihin dönüm noktası olmus ve her zaman dikkatimi çekmiş bir tarih olmustur.

     Neden mi ? "ULU HAKAN " gibi yüceltici lakaplarla anılmış Osmanlı İmparatorluğu´nun 34. padişahı, 113. İslam halifesi olan ABDULHAMİT tahttan indirilmiştir.TÜRK tarihi bunu unutmasın nesilden nesıle bilinsin isterim. Keza Bazı hükümdarlar vardır ki, tahtan indirilmesi gönüllerde, beyinlerde hep bir yara ve sızı olarak kalır. Sonra ötelere bir bakış attığınızda yine yüreğiniz ?cız? eder. Keşke böyle bir şey olmasaydı, dersiniz.

    Ancak tarihte keşkeler yoktur.Kudretli sultan modern deyimiyle bir ? kumpasa? kurban edilmiştir. Yeri doldurulamadığı gibi, bıraktığı devlet de sadece on yıl içinde paramparça olmuştur.27 Nisan 1909 tarihinde Ayan Meclisi üyesi Gürcü Arif Hikmet Paşa, Draç Mebusu Arnavut Esat Toptani Paşa ve Selanik Mebusu Musevi Emanuel Karasu Efendi´den oluşan bir heyet tarafından II.Abdülhamit´e geln teblih ile ULU HAKAN İstanbul´dan uzaklaştırılarak Balkan Savaşlarına kadar Selanik´te Alatini Köşkü´nde gözaltında tutuldu. Sultan Abdülhamit´i istibdat ile suçlayarak deviren İttihatçılar görülmemiş bir istibdat uygulamıştır. ?33 sene millet ve devletim için, memleketimin selameti için çalıştım. Hâkimim Allah ve beni muhakeme edecek de Resulullah´tır. Bu memleketi nasıl buldumsa öylece teslim ediyorum. Hiç kimseye bir karış toprak vermedim. Ne çare ki, düşmanlarım bütün hizmetime kara bir çarşaf çekmek istediler ve muvaffak da oldular.?demiş ve 33 yıllık bir devlet başkanlığından sonra böyle karanlık bir operasyonla Osmanlı devletinin başından indirilmiştir.

     EY KOCA SULTAN sana laf soyleyenler sen gidince Nerdesin şevketli Abdülhamîd Hân? diye haykırışarı kaldı geriye.Alman Devleti´nin kurucusu Bismark´ın: ?Dünyada 100 gram akıl varsa, bunun 90 gramı Abdülhamîd Han´da, 5 gramı bende, kalan 5 gramı da diğer dünyâsiyâsîlerindedir.? Sözü hala kulaklarımızda çınlamaktadır.

     Şimdi bizler yasiyoruz.Aydin kisvesi altinda yahudi,ermeni,ingiliz,alman tohumları vatanimiza goz diktiler.Allah yar ve yardımcımız olsun. Dusmana firsat vermesinYüz yıldır bu esaretle müslüman dünyası zulüm görüp katlediliyor. ZULÜM 1909 da başladı 100 yıl sonra devletimiz iç ve dış düşmanlarnın fitnesi altındadır.Devletimize sahip çıkıp o günleri ülkemize yaşatmayacağız.

     TAHTTAN İNDİRİLMESİNİN 107.YILI MÜNASEBETİYLE selam olsun sana EY HAKAN..>>>Tinin Şad Mekanı Uçmağ OIsun