50 YILIN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

50 YILIN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Çıldır Aktaş Sınır Kapısı....

        50 yılın hayali Çıldır Aktaş Sınır Kapısı,Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nun katılımıyla açılıyor

       Ardahan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı; Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 100 TSO Başkanlarının katılımıyla 18 Ekim Pazar günü açılıyor. Yap-İşlet Devret modeli ile TOBB tarafından modernizasyonu gerçekleştirilen Dilucu Gümrük Kapısı da 19 Ekim Pazartesi günü yoğun bir katılımla açılıyor.

       Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ardahan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı ve modernizasyonu gerçekleştirilen Dilucu Gümrük Kapısının açılışı için 18 Ekim Pazar günü Türkiye´nin 100 Ticaret ve Sanayi Odası ( TSO ) Başkanıyla birlikte özel uçakla Kars´a geliyorlar.

     Pazar günü saat 10.00´da Kars Harakani Havalimanında olacak olan heyet karayoluyla Ardahan´a geçecek.

AKTAŞ SINIR KAPISI AÇILIYOR

     Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, uzun süredir beklenen Aktaş Sınır Kapısı´nın açılışını yapacaklar. Bir süre Ardahan´da kalacak olan Aşçı ve Hisarcıklıoğlu karayoluyla Kars´a dönecek. Hisarcıklıoğlu geceyi Kars´ta geçirecek Bakan Aşçı ise Ankara´ya dönüş yapacak.

AKTAŞ SINIR KAPISI´NIN ÖNEMİ

     Aktaş Sınır Kapısı, Kafkasya´ya farklı bir hareket, farklı bir ekonomik canlılık kazandıracak. Bu kapı, bölgeye artık çok ciddi bir hareket getirecek. Bu bölgede ciddi anlamda bir hareketlilik başlayacak. Özelikle de Sarp Sınır Kapısı´ndaki yükü de hafifletmiş olacak. Türkiye´nin üçüncü büyük Sınır Kapısı olacak olan Çıldır Aktaş Sınır kapısı Gürcistan üzerinden Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğuya açılacak en önemli ticaret noktası olacak. Son derece stratejik öneme sahip olacak olan Aktaş Sınır Kapısı ile gerek bölge ekonomisine gerekse ülke ekonomisine büyük katkıların sağlanması hedefleniyor.