54 YILLIK YUVA BOZULMADI

54 YILLIK YUVA BOZULMADI

Ardahan´da merkez Kongre

   Ardahan´da merkez Kongre Caddesi üzerinde bulunan sağlık ocağının bacasında binanın yapılış tarihinden itibaren var olan leylek yuvası, 2 saatlik hummalı bir çalışmanın ardından başka bir binanın bacasına nakil edildi.

    İl Sağlık Müdürlüğüne ait sağlık ocağı için eski olması sebebiyle yıkım kararı verildi. Yıkım çalışması başladı ama binanın bacasında ki mevcutta iki leyleğin barındığı yuvasının ne olacağı merak konusu oldu. İl sağlık müdürlüğünün Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüyle yaptığı görüşmeler neticesinde 54 yıllık leylek yuvasının, yıkılan binanın yanında yer alan Orman İşletme Müdürlüğü binasının bacasına nakil edilmesi kararlaştırıldı. İl Özel İdaresi´nden temin edilen vinç yardımıyla leylek yuvası, Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerinin de eşlik ettiği iki saatlik hummalı bir çalışma sonucu sökülerek, yeni yerine konuldu.

    İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir, ?6 hekimlik toplum sağlığı merkezi, 112 istasyonu ve çok güzel bir hastane laboratuvarı binası yapacağız. Bu nedenle bir engelimiz vardı. Burada bir çift leyleğimiz vardı. Doğa sever olarak onları korumak durumundaydık. Allah´a şükür sağ salim onları, bizim Doğ Korumacı arkadaşlarla beraber Özel İdarenin temin ettiği vinç yardımıyla taşıdık? dedi.

   Leylek yuvasının yanında ki esnaflardan Sürmeli Kılıç ise, ?Ben buraya 1983 yılından geldim ve o tarihten beridir leylek yuvası vardı. Bunlar benim kendi yavrularım, kendi evlatlarım gibiydi. Bazen kış aylarında gitmezdi, sağlık ocağının üzerine yemek bırakırdık, yer yuvaya çıkarlardı. Şimdi bu binanın yıkılması gerektiği, bu vesileyle yuvanın yerinin değişmesi gerekiyordu. Sağolsun yetkililer sahip çıktı. Azıcık uzakta olsa, yine gözümün önünde olacaklar? diye konuştu.

Haber : Dinçer AKTEMUR