ADAYLARA VEKİL GİBİ KARŞILAMA

ADAYLARA VEKİL GİBİ KARŞILAMA

Ankara`da düzenlenen aday tanıtım toplantısının ardından

    Ankara`da düzenlenen aday tanıtım toplantısının ardından AK Parti`nin Ardahan Milletvekili adayları kente geldi. Adayları, partililer şehir girişinde coşkuyla karşıladı.
   7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri öncesinde siyasi partiler çalışmalara hız verdi. Ankara Arena`da Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından Ardahan Milletvekili Adayları Prof. Dr. Orhan Atalay, Veteriner Hekim Yunus Baydar Ardahan`a geldi. Ardahan Çamlıçatak`da kalabalık bir partili grubuyla karşılanan milletvekili adayları için burada kurban kesildi, dualar edildi. Yüzlerce aracında eşlik ettiği konvoyla Ardahan`da şehir turu atan AK Parti adayları, vatandaşları selamladı. Adaylarla birlikte İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ilçe belediye başkanları ve il yönetimi de otobüste halkı selamladı.
Vatandaşların da sevgi gösterdiği adaylar daha sonra aday tanıtım toplantısının yapılacağı AK Parti il başkanlığına geçtiler.
   Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci,"7 Haziranda sandıktan çıkacak sonucun Ardahan ve Türkiye`de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ardahan`ın tarihine yakışır ve bir ilki başararak bu iki vekilimizi Allah`ın izni ile meclise göndereceğiz." dedi.
    AK Parti Ardahan 2. Sıra adayı Yunus Baydar ise "Bizim davamız memleketimiz Ardahan için. Ardahan`ın pastasını büyütmek için bir yola çıktık. Biz aday adaylığı başvurumuzu yaptığımızda şunu demiştik, `her şartta Ardahan`ın emrindeyiz`, şimdi geldik sizlerin emrindeyiz. Bizleri bugün de yalnız bırakmayan sayın hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum. Biz dün burada olduğumuz gibi bugün de buradayız, yarında burada olacağız. Sadece seçimden seçime Ardahan`a gelenlerden olmayacağız. Bizim derdimiz koltuk, makam derdi değildir. Bizim derdimiz hizmet derdidir. Ben inanıyorum ki sizlerin bağrından çıkan bu kardeşinize destekler vererek sandıkları patlatacaksınız." diyerek seçmenlerine seslendi.
    Daha sonra ise AK Parti 1. Sıra adayı Orhan Atalay partililerine seslendi. Atalay, "Son ikiyüz yıldır Kafkasyadan bizi sürmek için Rus emperyalizmine karşı durup sınırı bekleyen Serhat ilimiz Ardahan`ımızın kadınları bile paşalar kadar cesur olduğu, `burası benimdir` diyerek memleketinden bir zerre dahi vermeyerek iradesini koyan Ardahan`a binlerce selam olsun. Biz evlatlarınızı bugün de bağrınıza bastığınız için, siz yürüyün arkanızdan yürüyoruz dediğiniz için hepinize teşekkürler ediyorum. Bizim bir davamız var, bir sevdamız var. Bir kavgamız var, davası olmayanın sevdası olmaz. Sevdası olmayanın kavgası da olmaz. Bizim sevdamız insanlığadır, özgürlüğedir, sevdamız barışadır. Sevdamız adalete, birliğe ve beraberliğedir. Bizim sevdamız insanımızın yokluktan kurtulması için refahadır, kalkınmayadır." dedi.

Aktaş Mayıs Ortasında Açılacak

    Aktaş Sınır kapısının mayıs ayı ortasında açılacağını belirten Atalay, Ülkemiz için son derce önemli bir yatırım olan Aktaş Sınır kapısı mayıs ayında hizmete girecek. Ardahanımıza ve üklemize çok büyük ekonomik katkı sağlaycak bu sınır kapımızla birlikte herşey çok daha farklı olacak. 2013 ve 2014 yıllarında proje ihalesi yapılan Ilgar tüneli ile Sahara tünellerinin yapım proje ihaleleri 2015 yılında yapılacak. Daha önce sadece hayal olan ve İktidarımız döneminde bu hayalin gerçeğe dönüşmesini çekemeyenler bugün bu tünellerin yapılmayacağını ve yatırıma alınmadığını iddia ediyorlar. Değerli Ardahanlılar bir kez daha söylüyorum. Bu tüneller yapılacak. Proje ihalesi yapılan bu tünellerin yapım ihalesi bu yıl içinde yapılarak ilk kazmada vurulacak. Mayıs ayının ortalarında sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Aktaş Sınır kapısının açılışını yapmak için ilimize geldiğinde bunun müjdesini bir kez daha en önemli ağızdan duyacaksınız.”

Saffet Kaya'ya Meydan Okudu

   Atalay, basında çıkan haberlere atıfta bulunarak Bugün birileri kalkmış Ak partiye hesap soracağını ve sözüm ona partinin kendisine ihanet ettiğini söylüyor. Bende o şahsa buradan sizin huzurunuzdan sesleniyorum. AK Partide listeye girince iyide giremeyince mi kötü oluyor? Hani senin makam, mevki gibi bir derdin yoktu. Bugün kalkmış partimizi ihanetle suçluyorsun? Sen daha, senin gibilerin siyasi anlayışının partimizde yeri olmadığını anlayamamışsın. Bu Ardahan halkı herkese hak ettiği yeri de, değeri de sandıkta verecektir.”dedi.