AKTAŞ APO´YA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

AKTAŞ APO´YA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

2015 Genel seçimlerinde Ardahan...

    2015 Genel seçimlerinde Ardahan ilinden milletvekili olarak seçilen eski Chp milletvekili adayı şimdiki Hdp milletvekili doktor Taşkın Aktaş 11 Hoçvan Yayla Şenliklerinde terörist başı Abdullah Öcalan´ın posteri altında konuşma yaptı.
   Hoçvan Yayla Şenliklerinde halkı selamlayarak açılış konuşmasını yapan HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, "Türkiye özgürleşmedikçe, Kürt halkı özgürleşmedikçe ve Kürt Halk Önderi Sayın Abdulah Öcalan özgürleşmedikçe mücadelemize devam edeceğiz. Bunun için güneşimizi karartamazsınız" dedi.
   Hdp´ye kısa zaman ayak uyduğu gözlenen Aktaş, Ardahan ve ilçelerinde özellikle Chp tabanından özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki aldığı gözlendi.
   Üç dönem Ardahan milletvekilliği yapan Ensar Öğüt´e tepki ve Hdp´ye ise ödünç olarak verilen sol kesimin oyları ile milletvekili seçilen Taşkın Aktaş´ın yüzde altmış beşi Türk kökenli olan bölgede Abdullah Öcalan posteri altında ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Hiçbir resmi kuruluşun ve sivil toplum örgütlerinin davet edilmediği, sadece Pkk propagandasının yapıldığı şenlikte Aktaş´ın Abdullah Öcalan için sarfettiği ve talepte bulunduğu özgürlük vurgusu Ardahan halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Milletin vekili olarak seçilen birinin Ardahan´ın sorunları ve çözümleri ile ilgili açıklamalarda bulunmayıp, sadece terörist başı için taleplerde bulunması bölge halkı tarafından Aktaş´ın son derece yanlış tercih olduğunun söylemlerine sebep oldu.