AKTAŞ´TA ALIŞVERİŞE KISITLAMA GETİRİLDİ

AKTAŞ´TA ALIŞVERİŞE KISITLAMA GETİRİLDİ

alkol ve tütün ürünleri...

    Ülkemizden Gürcistan´a giden vatandaşların geri dönüşlerinde yaptıkları alkol ve tütün ürünleri alışverişlerine kısıtlama getirildi.

Çıldır Aktaş Gümrük Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ;

    2009/15481 sayılı BKK(EK-9) muafiyet kapsamında ülkemize giriş yapan yolcuların ay içerisinde yapacakları alkollü ürünler ile tütün mamulleri alışverişlerini yurda ilk girişlerinde, Gürcistan ve Gürcistan gümrük sahası içerisinde bulunan gümrüksüz satış mağazalarından, ikinci ve daha sonraki girişlerinde kalan 9 seferlik limiti aşmamak kaydıyla ülkemizdeki gümrüksüz satış mağazalarından yapmaları gerekmektedir.

    Kişinin aynı ay içerisinde ülkemize ikinci ve daha sonraki girişlerinde, alışverişlerinin kontrol edilerek ülkemizde bulunan gümrüksüz satış mağazalarında satın alınmamış olan yolcu beraberi muafiyet hakkı kapsamında yer alan tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürün cinsi eşyanın ülkeye girişine izin verilmeyecektir.

   Gürcistan´dan Türkiye´ye seyahat eden yolcularımızın mağduriyet yaşamaması adına ilgili mevzuat kapsamına göre hareket etmeleri gerekmektedir açıklaması yapıldı.