AKTEMUR´UN YENİ KİTABI YAYINLANDI

AKTEMUR´UN YENİ KİTABI YAYINLANDI

Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi...

      Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Ali Murat AKTEMUR, tarihi kalıntılar bakımından Neolitik döneme kadar somut veriler sunan Posof ve çevresinin kültür varlıklarını, Posof´un zengin tarihi geçmişine uygun bir bilimsel kronolojiyle kitap halinde yayınladı.
     Sanat tarihi, mimarlık tarihi ve kültür tarihi alanlarında çok sayıda Uluslararası nitelikte bilimsel kitap, makale ve bildirisi yayınlanmış bulunan Sanat Tarihi Profesörü, Prof. Dr. Ali Murat AKTEMUR´ un Posof ve Çevresindeki Tarihi Kültür Varlıkları adlı kitabında, Posof´ un coğrafi konumu, Posof adının kaynağı, Posof´un tarihçesi, eski yerleşim yerleri ve kaleler, Hristiyan yerleşmeleri ve kiliseler, camiler, sivil mimarlık örnekleri, köprüler, tarihi mezarlıklar ve mezar taşları ayrıntılı bir biçimde ve bilimsel bir üslupla tanıtılarak, bir Sanat Tarihçisi ve Mimarlık Tarihçisi gözüyle analiz edilip değerlendirilmektedir.
     Genel bir değerlendirmeyle ulaşılan sonuç bölümünde yörenin milattan önceki asırlardan günümüze zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğuna, tarihi eserler ve kültür varlıkları bakımından zenginlik ve çeşitlilik arz ettiğine, dolayısıyla Posof´un Anadolumuzun kültür varlıkları açısından önemli bir potansiyelini barındırdığına ve turizme açılması gerektiğine işaret edilmektedir.