ARAS EDAŞ´TAN İFTAR

ARAS EDAŞ´TAN İFTAR

ARAS Elektrik İşletmesinin Ardahan

   ARAS Elektrik İşletmesinin Ardahan merkez ve ilçelerdeki çalışanları, dün akşam (Perşembe akşamı)  Genel Müdür Fikret Akbaş,  İl Müdürü Meryem Akpınar ve basın mensupları ile iftarda bir araya geldiler.

   ARAS  Elektrik Ardahan İl Müdürlüğünün Üniversitemiz Yenisey konuk evinde düzenlemiş olduğu samimi ortamdaki iftar programı sonunda gazetecilerle sohbet eden Genel Müdür Genel Müdürü Fikret Akbaş, kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
   Ardahan´da kurumunun personeli ve basın mensupları ile iftarda bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu vurgulayan Genel Müdür Fikret Akbaş, gazetecilerin  soruları yanıtlarken, ?Vatandaşın her türlü sorusuna cevap verebileceği web sayfamızda ofislerimize gelmeden gereken hizmeti görebilecek menülerimiz var. Bunun dışında 7 gün 24 saat çözüm merkezimiz çalışıyorlar. Burada güler yüzlü hizmet adına arkadaşlarımız her türlü fedakârlığı yapıyorlar. Sadece çağrı almıyorlar burada, o yüzden biz bunun adına çağrı merkezi demiyoruz, çözüm merkezi diyoruz. Burada çağrıyı alıyorlar, aldıkları çağrıyı takip ediyorlar, vatandaşın işi sonuçlanıncaya kadar takipteler ve o işler bitince de vatandaşa dönüp işlemin ne safhaya geldiğini bildiriyorlar. Dolayısıyla burası da hizmetin kalitesini arttırma adına çok önemli bir merkez oldu. Yani vatandaşımız telefonla ofislerimize gitmeden işini oradan görebilir durumda. Şuanda bunu daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında teknolojik yatırımlarla vatandaşı mümkün mertebe rahatlatacak yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Şebekelerimizi yeniliyoruz, hatlarımızı yeniliyoruz, kesintisiz enerji kullandırma adına bölgemizde elektrik kesintisini büyük ölçüde gidermiş durumdayız? dedi.
   Genel Müdür Akbaş,  ?Ardahan için yaklaşık olarak bu yıl 15 milyon civarında yatırım planımız var, ihalesini yaptık. Bunun yaklaşık olarak 10 milyon civarında şebeke yatırımı olacak, diğerleri de teknolojik yatırım olacak.  Yapılan aydınlatmada biz cadde ve sokaklardan sorumluyuz. Cadde ve sokakların dışındaki aydınlatmalara bizi karışmıyoruz.  Cadde ve sokaklardaki aydınlatmaların tamamını hazine ödüyor. Bunu aslında Belediyelerin ödemesi gerekiyor. Belediye adına hazine ödüyor. Hazine ödediği için bir yönetmeliği var, bunu da denetletiyor. Doğru yerleri aydınlatıp, aydınlatmadığımız yönünde gelip bizi denetliyorlar. TEDAŞ yetkilileri, Mayıs ayında üç hafta gelip bizi denetlediler. Eyer özel şahısların evleri önünde aydınlatma varsa söktürülüyor. Vatandaşın bahçesiyse özel, üniversitenin bahçesiyse özel, camini avlusuysa buralar özel sayılıyor.  Özel mülke sen karışmayacaksın diyorlar bize. Ama buralardaki lambaları bize söktürüyorlar. Yanı özel yerlerdeki lambaları söktüren biz değiliz, ama günah keçisi biz oluyoruz maalesef? şeklinde açıklamada bulundu.  
    Elektrik kayıp-kaçağının Erzincan, Ardahan ve Bayburt illerinde %10 seviyesine düştüğünü, kurumlarının bünyesindeki diğer illerde ise bu oranın %20 düzeyinde olduğunu belirten Akbaş, ?Biz elektriği devletten alıp, tüketiciye satıyoruz. Kayıp ve kaçaktan dolayı şirketimiz zarara uğruyor. Bunu önlemek için çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Kayıpların giderilmesi ve elektrik faturalarının zamanında ödenmesi halinde daha kaliteli hizmetler sunmuş olacağı ve buna bağlı olarak elektrik kesintileri de yaşanmayacaktır?  uyarısı yaptı.