www.cildirgoyce.com

ARDAHAN´DA BİLİM FUARI

ARDAHAN´DA BİLİM FUARI

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın desteğiyle

   TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın desteğiyle 23 Şubat Ortaokulu´nda düzenlenen Bilim Fuarı´nda öğrenciler yaptıkları projeleri sergiledi.

   TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın desteğiyle 23 Şubat Ortaokulu´nda düzenlenen Bilim Fuarı´nda öğrenciler yaptıkları projeleri sergiledi.

   Fuarda, öğrencilerin yaptığı, Mama matik, Elektrikli beşik, Buharlı gemi gibi toplamda 33 proje yer aldı. Bilim Fuarı´nın proje sorumluluğunu üstlenen Teknoloji Tasarım öğretmeni Tuğba Utma ile Fen ve teknolojiler Öğretmeni Ersin Karadağ, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri proje ve deneyleri Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Fikret Çerkezoğlu ve fuara katılanlara tek tek anlattı. Öğrenciler yaptıkları deneylerle izleyenlere görsel şov sundu.

AMAÇ BİLİM VE BİLİMSEL GELİŞMELERİ ÖĞRENCİLERE SEVDİRMEK

Okul müdürü Gökmen Arslankılıç, fuarda yaklaşık 33´e yakın farklı projenin bulunduğunu söyledi. Arslankılıç, fuarın amacının öğrencilere bilim ve bilimsel gelişmeleri sevdirmek olduğunu belirterek, "3 ay boyunca 72 öğrencimizle Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Sosyal Bilimler dahil bütün branşları birleştirerek her öğrenci kendi yeteneklerini ortaya koydu. Biz öğrencilerimize hayal ettiklerini yaptırmaya çalıştık. Bu şekilde öğrencilerimize hayal sınırlarını göstermeye çalıştık. Bu projeleri çocuklar kendileri yaptıkları için ileride daha büyük projelere girmekten çekinmeyeceklerdir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Fikret Çerkezoğlu, ise fuarı çok beğendiğini belirterek, "Çocuklarımızın güzel eserlerini gördük. Bu nedenle fazlasıyla mutlu oldum. Okul müdürümüz ile fen bilgisi ve teknoloji hocamızın büyük destekleri oldu. TÜBİTAK´tan aldıkları destek ile 33 projeleri var. Fuarın amacı öğrencilerimizin yapmak istediklerini, hayallerini yansıtması açısından önemli" dedi. Fuara, öğretmen, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.