www.cildirgoyce.com

ARDAHAN´DA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ARDAHAN´DA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

3 Aralık Dünya Engeliler Günü...

     3 Aralık Dünya Engeliler Günü, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerin hazırlamış olduğu çeşitli gösteriler ile kutlandı.

   Programa, Vali Mehmet Emin Bilmez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileler katıldı.

  Programda bir konuşma yapan Vali Mehmet Emin Bilmez, ?İlimizde ki bu Yaşam ve Rehabilitasyon merkezinden 143 vatandaşımız hizmet almakta. Bu vatandaşlarımızla ilgilenen hemen hemen onlar kadar bir de fedakar arkadaşlarımız var. Asıl onların gayretleri çabaları takdire şayandır. Hepsine teşekkür ediyorum. Allah herkese sağlıklı bir ömür yaşamayı nasip etsin ama şunu da biliyoruz ki hayat var olduğu müddetçe sıkıntılar, belalar ve kazalar var olacaktır. En sağlıklımızın bile bu merkeze muhtaç olabileceğini unutmamamız lazım. Engelli vatandaşlarımıza acıma duygusuyla yaklaşılmamalıdır. Onların hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmeleri için yaşamlarını kolaylaştırmamız, onların yaşamında yer almamız, onları da hayatın içine katmamız lazım. Bu anlamda belediyelerimiz, şehirleşmeyle ilgili yapılan kaldırımlarda ve yollarda engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyorlar. Bunun için de gerekli yasal düzenlemeler yapılıyor. Güçlü devlet, işte bu negatif koşullarda yaşamını sürdüren insanlara sahip çıkan devlettir. Allah devletimize de milletimize de zeval vermesin. Bütün engellilerimizin önünde ki engellerin kaldırılmasını diliyorum. Engelli kardeşlerimizin bu özel gününü de kutluyorum? dedi.

    Program sonunda Vali Bilmez, engelli vatandaşlar ile samimi bir sohbette bulundu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Bilmez, merkezden faydalanan engellilkerin yapmış olduğu resimlerden oluşan sergiyi de gezdi.