ARDAHAN'DA 7'DEN 70'E SPOR

ARDAHAN

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü....

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  kendi bünyesinde yapmış olduğu projelerle  eşine ender rastlanır faaliyetlere imza atıyor. Çocuklara, gençlere, engelli bireylere ve yetişkinlere spor alanlarında bir çok hizmet veriyor. Verdiği bu hizmetler spor severler tarafından taktirle karşılanıyor.

DEPREMZEDELER İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde de etkisi şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerdeki depremzedelerin yaralarını bir nebzede olsa sarmak için Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan şube müdürleri, personelleri ve gönüllüleriyle canla başla çalışıyor. Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremdeki zarar gören tüm depremzedeler için çalışmalar zaman kaybetmeden devam ediyor. Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri hem deprem bölgelerinde hem Ardahan’a gelen depremzedeler için yardım eli uzatmak için hiç hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

“MUTLU ÇARŞAMBA” PROJESİ ENGELLİLER İÇİN UMUT OLUYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yürütülen "Mutlu Çarşamba" projesi çerçevesinde Ardahan’da  yaşayan engelli çocuklar spor  yaparak doyasıya eğleniyor.

Ardahan Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Mutlu Çarşamba" projesi, özel eğitimli genç ve çocukların eğitimine destek oluyor. Kentte her çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan engelli çocuk ve gençlere çeşitli aktiviteler yapılarak fiziksel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Ardahan’da büyük ilgi gören projeye katılım sağlayan engelli bireyler  Okul öğretmenleri ve uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen birçok spor branşında aldıkları eğitimle doyasıya eğleniyor.

OKULLARDA SPOR BRANŞLARINDA TANITIMLAR BAŞLADI

"Gençlik Spor Milli Eğitim El ele Ardahan Zirveye" sloganıyla okullarda spor branşlarının tanıtımları başladı."Gençlik Spor Milli Eğitim El ele Ardahan Zirveye" sloganıyla başlatılan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren antrenör ve spor uzmanlarından oluşan ekip, ilk ve ortaokullarda branş tanıtımlarına başladı. Okullarda sınıflara girerek branş tanıtımı yapan ekipler, İlkokullarda Fiziksel Eğitim ve Geleneksel Çocuk Oyunları konularında da bilgilendirmelerde bulunuyorlar.  Çocukların büyük ilgi gösterdiği projede “Sporun önemini ve gerekliliğini çocuklara daha sağlıklı bir geleceğin kapılarını açmayı hedefleniyor.

KAMU KURUMLARINDA SPOR SEFERBERLİĞİ

Ardahan Gençlik ve Spor il Müdürlüğü sadece gençlerin ve çocukları spor yapmalarına olanak sağlamıyor. Aynı zamanda her kesimin spor yapılmasını teşvik eden projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ardahan Gençlik ve Spor İl müdürlüğünce sağlıklı ve zinde bir yaşam için kent genelindeki Kamu kurum ve kuruluşlarında da uzmanlar eşliğinde düzenlenen spor faaliyetlerini sürdürüyor.  Kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında oturarak mesai yapan personellerin; oturdukları sandalyelerde çalışmalarına engel olmayacak şekilde sportif hareketler uygulayarak fiziksel ve zihinsel zindeliğini korumak, kendilerinin sedanter yaşamdan uzaklaşmasına yardımcı olmak ve bu bağlamda oturarak egzersiz hareketlerini rutin hale getirmelerini sağlıyorlar.

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ

Ardahan genelinde bulunan başta ilkokullar olmak üzere her yaştan vatandaşa yüzme öğretmeyi amaçlayan proje kapsamında bugüne kadar 1000'e yakın insana yüzme öğretilirken projenin devamında Ardahan'da yüzme bilmeyen kalmayana dek hizmet verilecek.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 81 ilde devam eden Yetenek Taraması Programı kapsamında ilkokul 3.sınıf öğrencilerinin tamamına yönelik uygulanan proje yetenekleri keşfedip branşlara yönlendirerek uzun vadede ulusal ve uluslararası alanda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmeyi amaçlıyor. Ardahan'da da büyük gayretle uygulanan projede sporculara taşıma hizmeti dahi verilirken tüm tesisler ve antrenörler seferber ediliyor.

EVİNİN SULTANLARI VOLEYBOL PROJESİ

Proje kapsamında Ardahanlı ev hanımlarının sosyal alana dahil olmaları ve stresten uzaklaşmaları adına yine taşıma hizmeti de verilerek Voleybol Turnuvası yapılıyor. Ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği proje Göle ilçesinde de devam ederken haftanın iki günü ev hanımları hem eğleniyor hem sahaya çıkarak moral depoluyor.

MAHALLE LİGLERİ KURULDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 51 ilde yürürlüğe konulan Mahalle Ligi Projesi kapsamında 14-17 yaş arası gençlerin Basketbol, Badminton ve Voleybol branşlarındatakımlarını kurarak birbiriyle mücadele etmeleri hedefleniyor. Ardahan'da da şimdiye kadar lise kademelerinde tanıtımları yapılan ve olağanüstü bir talebe ulaşan proje kapsamında gençlerin sosyalleşmeleri, birbirleriyle kaynaşmaları ve yoğun sınav stresinden uzaklaşmaları hedefleniyor.

DİLAN DEMİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Ardahan'ın gururu Milli Sporcu Dilan Demir Kayaklı Koşu'dabu yıl 3. kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Farklı kategorilerde yarışan ve yarıştığı kategorilerin tamamında ipi göğüsleyen Dilan Demir, uzun ve meşakkatli çalışma temposunun meyvelerini alıyor.

Takım olarak Türkiye Şampiyonu olan Ardahan diğer branşlarda olduğu gibi Kayaklı Koşu'da da bir yıldız gibi parlıyor.

ÇOCUKLARA ANTRENÖR SEFERBERLİĞİ

Ardahan'da hizmet tüm ilkokullara antrenör seferberliği başlatıldı. Çocuklar fiziksel etkinlik derslerini antrenörler eşliğinde eğitsel oyunlar ve branş eğitimi alarak geçiriyor. Bu sayede spor yapmayan çocukların da sporun içine çekilerek yeteneklerin keşfi amaçlanıyor.

İL MÜDÜRÜ RAMAZAN DEMİR “ ARDAHAN BU HİZMETLERİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR”

Uygulama konulan projeler ve verilen hizmetlerle ilgili görüşlerini aldığımız Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir "Sporu tabana yaymak ve Ardahan’ımızda spor kültürünü geliştirmek adına yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla ve gayreti devam ediyor.  Gerek Bakanlığımız tarafından gerek İl Müdürlüğümüz tarafından yürürlüğe konan projeler vesilesiyle toplumun tüm kesimlerini sporun içine çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Spor Hizmetleri Birimimiz tarafından 7'den 77'ye tüm Ardahanlıları herhangi bir ayrım gözetmeksizin sunulan hizmetler adına başta Hizmet Müdürümüz Halil İbrahim Yılmaz olmak üzere Şube Müdürümüz Ozan Aslan ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü Ardahan bu hizmet kalitesini fazlasıyla hak ediyor dedi."