www.cildirgoyce.com

ARDAHAN´IN BAKANI VAR

ARDAHAN´IN BAKANI VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçici Bakanlar Kurulu´nu açıkladı.

       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun görüşmesi sona erdi. Bir saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu´nun kabine listesini onayladı. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, yeni kabineyi duyurdu.

 

 

 

İşte yeni kabine:

 

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

 

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş (MHP)

 

Başbakan Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

 

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

 

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

 

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

 

İçişleri Bakanı: Selami Altınok

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Cenap Aşçı

 

Dışişleri Bakanı: Feridun Sinirlioğlu

 

AB Bakanı: Ali Haydar Konca (HDP)

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Erdem

 

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Ali Rıza Alaboyun

 

Ulaştırma Bakanı: Feridun Bilgin

 

Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan (HDP)

 

Adalet Bakanı: Kenan İpek

 

Kültür ve Turizm Bakanı: Yalçın Topçu 

 

Bilim ve Sanayi Bakanı: Fikri Işık

 

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

 

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

 

Aile Bakanı: Ayşen Gürcan

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Kudbettin Arzu

 

Kabinede Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanı (bağımsız) isimlerden oluşuyor. Davutoğlu, Başbakan Yardımcılarını Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz, Yıldırım Tuğrul Türkeş olarak açıkladı.
Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Cenap Aşçı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´na atandı. 

 

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanı oldu. MHP´li Yıldırım Tuğrul Türkeş ise beklendiği şekilde Başbakan Yardımcılığı´na atandı.

 

Başbakan Yardımcılığı´na yeni atanan isimlerden biri de eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz oldu. Yılmaz´ın yerine ise HDP Milletvekili Müslüm Doğan atandı. Kabine´de 3 isim bağımsızlardan oluşuyor, bu bakanlıklar arasında Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanı bulunuyor.

 

Eski Aksaray Valisi İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da bağımsızlar arasında yer aldı. Altınok İçişleri Bakanlığı´na atandı.  

 

 

Yalçın TOPÇU Kimdir:

 

1958 Ardahan doğumlu Yalçın Topçu, Ahıska Türklerinin 93 muhaciri olan bir ailenin çocuğu. Ailenin bir kısmı Ardahan´da yerleşik. Diğerleri Osmaniye, Tokat, Kırşehir illerinde yaşamaktalar.

 

 

 

Yalçın Topçu, Ankara Abidinpaşa nüfusuna kayıtlı. İlk, orta, lise tahsilini Ankara´da, Yüksekokulu´nu Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü´nde yapıp, tamamlamıştır.

 

 

 

12 Eylül evveli ülkücü camia içinde çeşitli görevler almış olan Topçu, 12 Eylül sonrası kadre uğratılan 3800 öğretmenden birisi olarak hayatının belirli bir süresini özel sektörde Muhasebe ?Personel Müdürlüğü, Şirket Yöneticiliği yaparak geçirdi. Belgeli Serbest Muhasebeci olan Topçu, uzun süre müteahhitlik yaptı.

 

 

 

1991´de MÇP Mamak İlçe İkinci Başkanı olan Topçu, 1992´de yeni oluşumun Ankara koordinesini yürüttü. Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olan Topçu, aynı zamanda Ankara Kurucu İl Başkanlığını 1995 yılına kadar yürüttü. 1996´ya kadar Divan üyeliği yapan , 1996´da memuriyet hakkını almış olduğu için (1986) Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği´ne başladı. Yaklaşık 11 yıl Başbakanlık bünyesinde çalışan Topçu, İşletme Müdür Yardımcılığı´ndan emekli oldu.

 

 

 

22 Temmuz seçimlerinden sonra emekli olan Topçu, Ağustos 2007´den 25 Mart 2009´a kadar Genel Sekreterlik yaptı. Kendi tabiri ile Ebedi Siyasi Liderim dediği Merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nun şahadeti ile MKYK´da oybirliği ile BBP Genel Başkanı seçildi.

 

 

 

Kamuoyunun bildiği gibi 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesi ´şayet yüzde 10 oy alamazsam genel başkanlık görevinden istifa ederim´ diye deklare ederek seçim sonuçlarının açıklandığı gece; ilkelerime, partime ve de milletime olan sorumluluğun gereğini yerine getirerek istifa ettim.dedi ve İstifa Etti.