ARDAHAN'DA HDP-MHP İTTİFAKI

ARDAHAN

Ardahan İl Genel Meclisinde....

          Ardahan İl Genel Meclisinde İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı.

        İl Encümenliğinde AK Parti grubu Osman Şahin ve Yaşar Yıldırım’ı aday gösterirken, CHP, MHP ve HDP ittifak yaparak Yalçın Atay, Binali Özek ve Çetin Topkaya’yı aday gösterdi.

       İhtisas üyelikleri için aday gösteriminde gurubu olmayan MHP ve HDP ittifak yaparak CHP çatısı altında seçime girdi. Yapılan oylama sonucunda CHP’den Binali Özer, HDP’den Yalçın Altay ve MHP’den Çetin Topkaya bir yıllığına daimi encümen seçildiler.

       Yaklaşan Genel seçimler öncesi Ardahan İl Genel Meclisinde yaşanan bu ittifak kafaları karıştırırken, kamuoyunda ise büyük yankı uyandırdı. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapan iki parti encümenlerinin ittifak yapması özellikle MHP tabanında büyük rahatsızlık yarattı. Yapılan bu ittifakla ilgili rahatsızlıklarını dile getiren ülkücü gençler “22 şubatta Ege Üniversitesinde, PKK yandaşı Hdpliler tarafından katledilen şehit ülküdaşımız Fırat Çakıroğlu Bugün Ardahan’da bir kez daha katledilmiştir. PKK’nın meclisteki kanadı ve 40 bin insanın katilinin sözcüsü bir parti ile yapılan ittifak kabul edilemez. Bizleri Ardahan’da Pkknın lokomotifi yapmaya mı çalışıyorlar. Bugün Ardahan’da yapılan ittifak sadece şahısları bağlamaz. Bu partiye gönül veren ve oylarımızla bizleri temsil eden şahıslar yaptıkları ve yapacakları işleri Ülkücü davayı gözeterek yapmak zorundadırlar. Bizler Ülkücüler olarak hemen her gün özellikle üniversitelerde Pkk yandaşlarının saldırısı ve sataşmalarına maruz kalıyoruz. Türkiye’de böyle bir ittifakın eşin benzeri görülmemiştir. Biz ülkücü gençler olarak bugün Ardahan’da sözü edilen bu lüzumsuz ittifaktan bir an önce dönülerek, ihtisas komisyonu üyeliğinden istifa edilmesini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki hiçbir menfaat, davamız ve davamız için şehit düşen ülküdaşlarımızdan daha önemli değildir.” Dediler.