ARPAÇAY´DAN DESTAN YAZANLARA BÜYÜK DESTEK

ARPAÇAY´DAN DESTAN YAZANLARA BÜYÜK DESTEK

Kars´ın Arpaçay ilçesinde...

   Kars´ın Arpaçay ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na destek amacıyla toplanan 400 canlı küçük ve büyükbaş havyan büyük bir coşkuyla Afrin´e gönderildi.

   İlçeye bağlı 48 köy ve ilçe merkezinden toplanan 400 hayvan İlçe Özel İdaresi şantiyesine getirildi. Türk bayrağının çizildiği, Afrin yazısının yazıldığı hayvanlar halaylar eşliğinde tırlara yüklendi. Büyük bir coşkunun ve katılımın olduğu alanda bazı vatandaşlar, sırtlarına aldıklar koçları "can alıp, can verenlere Afrin´de destan yazanlara Serhat Arpaçay ve köylerinden selam olsun" pankartlı tırlara yükledi. Vatandaşlar ?Bugün malımızı veriyoruz yarın canımızı veririz? dediler.

   Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatınnın Türk milletinin takdire şayan bir şekilde birbirine kenetlediğini söyledi.

   Arpaçay´ın tüm köyleri ile ilçe merkezinden vatandaşların ilgi göstererek destek verdiğini vurgulayan Koç, "Arpaçay ve köyleri halkı tamamen kendi milli duruşuyla, kendi safi duygularıyla, devlet ve asker sevgileriyle bir araya gelerek ´bende Afrin´deki askerim için birşeyler yapalım´ demiştir. Ve anlının teriyle elde ettikleri helal kazançlarından 400 hayvan Afrin´deki asker ve polislerimize bağışlamıştır. Can alıp can verenlere Afrin´de destan yazanlara ve şehitlerimize sergad Arpaçay´dan ve köylerinden selam oldun." diye konuştu.

   Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay da Türk milletinin bir bütün olduğunu ifade ederek, "Biz Arpaçaylılar olarak tek yürek kahraman Mehmetçikle birlikte Afrin´e yürümeye hazırız. Seve seve şehadet şerbetini içmeye hazırız. Biz askerimizle, milletimizle devletimizin yanındayız. Bu bir vatan mücadelesidir. Bu bir namus mücadelesidir, bu bir vatan varoluş mücadelesidir." ifadesini kullandı.

   Tomarlı köyü Muhtarı Ferit Ilgar ise tüm köylülere teşekkür ederek, "Ordu millet elele, güçlü şanlı Türkiye. Terör örgütlerine  destek olan onlara uşaklık yapan dış güçler, Mezapotamya onlara mezar olacak." dedi.

   Ortamahalle köyü muhtarı Tekin Durmuş ise Arpaçay halkının her zaman duyarlı bir millet olduğunu hatırlatarak, "Biz bugün hayvanlarımızı veriyorsak, yarın asker polisimizin yanındayız. Emrine gireceğiz bizde asker olacağız. Biz bu vatan için canımızı da veririz malımızı da." şeklinde konuştu.

   Koç köyü sakinlerinden Aşık İrfan Eyüpoğlu´nun okuduğu "Mehmedim" şiiri vatandaşları duygulandırdı.

  Programın ardından tırların önünde kesilen kurbanlarla tırlar Afrin´e halaylar eşliğinde uğurlandı.

  Programa, İlçe Emniyet Müdürü Cemre Karagüllü, Belediye başkanı Erçetin Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Görkem Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Koç, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Daşdanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

/resimler/2018-3/23/1432147267175.jpg

/resimler/2018-3/23/1432365861270.jpg

/resimler/2018-3/23/1432526799090.jpg

/resimler/2018-3/23/1433081018104.jpg