ARSLAN "BU COĞRAFYADA 1.5 MİLYON ŞEHİT VAR"

ARSLAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı...

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu coğrafyada 1,5 milyon şehit olduğunu belirterek, ?Dini, dili, ırkı, mezhebi ve meşrebi dememişiz, hep beraber kan dökmüşüz.? dedi.
 
    Sarıkamış Şehitlerinin 102. Yılı anma programı kapsamında bir otelin toplantı salonunda anma programı düzenlendi.

    Düzenlenen programa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç´ın yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Kars Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman´ın yanı sıra çok sayıda davetliler ve misafirler katıldı.

    Fatih Koca tarafından Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatan uğrunda canını seve seve feda eden ecdada ve şehitlere Allah´tan rahmet dileyerek, ?Bu topraklar da sadece toprak diye geçmememiz lazım. Şairin dediği gibi, ´Uğrunda ölen olduğu için vatan´ olarak, yurt olarak bize bırakılmış topraklar sorumluluğuyla hareket etmemiz lazım. Bu topraklarda sadece toprak diye geçmememiz lazım. Şairin dediği gibi, ´Uğrunda ölen olduğu için vatan´ olarak, yurt olarak bize bırakılmış topraklar sorumluluğuyla hareket etmemiz lazım. Bu topraklar, 953 sene önce Sultan Alparslan´ın Anadolu coğrafyasına girdiği ilk yerdir. İlk şehidini Ebul Hasan Harakani ile vermiş ve onun manevi huzurunda, onların manevi hamiliğiyle neredeyse bin yıldır bu topraklarda bir, beraber, kardeş olmuşuz. Dini, dili, ırkı, mezhebi ve meşrebi dememişiz, hep beraber kan dökmüşüz. Tarihçilerden duyduğum sadece Kars coğrafyasında 1,5 milyon şehit var. Anadolu´nun, Trakya´nın, bu toprakları vatan olarak bırakan ecdadın ne kadar milyon şehit verdiğini varın siz hesaplayın. Ataların tarihteki destanlarını gençliğe aktarmada bazı kişiler ve kesimler öncü olmuştur. Onlardan biri de bizim liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan´dır. Kars, Sarıkamış ve Anadolu´daki insanlar olarak ona müteşekkiriz. ´Sarıkamış bir utanç vesilesi değil, bir övünç vesilesi, bir övünç vesikasıdır´ diyerek şehitleri anmaya öncülük etti. Sarıkamış´tan gençlere demek istemişler ki ´Vatan için hangi şartlar altında olursa olsun can vermeye hazırız.´ O ecdat, donma pahasına şehit olmayı göze almış. Aldığımız ders bu.? diye konuştu.

     Öte yandan silahlı kuvvetlerin her gün ülkenin büyümesini, gelişmesini istemeyenlere karşı dünyanın neresinde olursa olsun mücadele verdiğini belirten Bakan Arslan; korucu, polis ve askerlerin ülkenin istikbali ve bekası için gözünü kırpmadan şehadete koştuğunu dile getirerek, gençlerin ve milletin 15 Temmuz´da hainlere ders verdiğine söyledi. 15 Temmuz şehit ailelerine yönelik açıklama yapan Bakan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: ?Dünyaya, ´Aklını başına topla, bu ecdat 102 yıl önce gözünü kırpmadan donmaya gitmişse onların nesli olarak sana yine ders vereceğim, yine sahip çıkacağım´ dediler. Ayrıca dünyaya, ´Bir ve beraber olursanız, birlikte hareket ederseniz, hiçbir hain, başkalarına maşalık eden kimse seninle baş edemez. Yeter ki bir ol, beraber ol´ dersini verdiler. Biz geçmişimizi ne kadar iyi bilirsek, idrak edersek geleceğimizi öyle sağlam kurarız. Şehit ailelerine diyorum ki ´İyi ki geldiniz, bu gururu bizimle burada yaşayarak Türkiye´nin ve dünyanın her yerine mesajlar veriyorsunuz. Bundan sonra da bu mesajları vermeye devam edeceksiniz.?

    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise bir konuşma yaparak, Geçmişi hatırlamayan bir millet geleceğe yürüyemez. Eğer bugün bazıları bizi bölebileceklerini tahmin ediyorlarsa bu amaç uğrunda terör estirerek başarıya ulaşabileceklerini sanıyorlarsa çok büyük yanılgı içerisindeler. Acaba gençlerimiz, ihtiyaç duyulduğunda görev başında olabilecek mi? İnternet ve sosyal medya üzerine yoğunlaşmışlar, milli değerlerimizi koruyabilecek mi diye soranlar oluyor. Bu milletin evladı olan herkes, o gün geldiğinde dimdik ayakta durur, göğüsünü siper eder. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasına saklanmış hainler ülkeyi bölmek ve birbirine düşürmek için harekete geçti. Hainlerin bu girişimi milletin ordusuna olan bağlılığını zayıflatmak için Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yaptılar. Biz şunu gördük ki bu millet, evlatlarına ihtiyaç duyduğu anda dimdik ayakta durdu. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla millet meydanlara çıktı. Bunu da anlamadılar. Neymiş, vatandaş sokağa çağrılır mı? Çağrılır. Seçilmiş Cumhurbaşkanını o hainlere yedirmemek için sokağa çıktı. Seçilmiş hükumetini teslim etmemek için çıktı. 15 Temmuz gecesi bu milletin evlatları dünyaya demokrasi, hukuk ve millet olma dersi verdi. Bu milleti öyle kurşunla, dolarla, ekonomiyle dize getiremezler. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap veren bu millet, evinde, elinde, kasasında ne kadar döviz varsa, Türk lirasına çevirdi. Bunu anlayamıyorlar. Bu millet kenetlidir çünkü geçmişi bellidir. Nasıl Sarıkamış´ta kol kola yürüyüp şehit olduysak, bugün o Çanakkale, Sarıkamış ruhu, Ömer Halisdemir´ler, Fethi Sekin´ler diye ortaya çıkıyor. O hainlere bu millet, bu bayrağı, vatanı vermez. Fethin önemini milletimizin iyi anlamasını lazım. Gelenek, görenek ve inançta fethin yeri çok önemlidir. Fetih kılıçla cana kastetme değil, medeniyetin taşınmasıdır. Peygamber efendimizin duasına mazhar olmuş, tarihte büyük önemi olan İstanbul´un duvarına ´Zulüm 1453´te başladı´ diyenler oldu. İşte bizim kavgamız bunlarla. Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, biz kendimizden eminiz. İzmir´de kendini siper eden o polisimiz, Elazığlı bir Kürt kardeşimizdi. Bizim aramızda ayrılık, gayrılık yok. Bu bayrak altında tek millet olarak yaşayacağız, hedeflerimize de ilerleyeceğiz ama şunu unutmayalım. Bir, beraber ve hep beraber Türkiye olacağız. FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKPC´ye pabuç bırakmayacağız. Bir ölür, bin diriliriz.? dedi.

   Yapılan açılış konuşmalarının ardından Sarıkamış Şehitleri anısına hazırlanan belgesel gösterildi, çeşitli ilahiler ve türküler seslendirildi.