AŞIK ŞENLİK ANMA GECESİ

AŞIK ŞENLİK ANMA GECESİ

Merkezi Pendik/Kurtköy de bulunan...

    Merkezi Pendik/Kurtköy de bulunan KARS ARDAHAN IĞDIR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA Derneği (KAIDER) 9 Mart 2018 Cuma günü akşamı Sanayi Mahallesinde bulunan ÂŞIK ŞENLİK ORTAOKULUNDA okula adını veren Çıldırlı Hak Aşığı Aşık Şenliği anma programı düzenledi.

    Yoğun katılım ile gerçekleşen etkinliğe Âşık Şenliğin torunu Yılmaz AŞIKŞENLİKOĞLU ve Ardahan Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ ile Yöre Âşıkları Âşık Korkmaz İKAN, Erzade KAPAN, Harun KOCA ve Necdet KUYUMCU katıldılar.

    Sunuculuğunu KAIDER Kültür ve Turizm Şubesinde görevli olan dernek yönetim kurulu üyeleri olan Av. Selen AGİN ve Gazeteci Yazar Sinan KARAÇAY´ın yaptığı gece Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

    Programda selamlama konuşması yapan KAIDER Başkanı Av. Serkan KAYA ?KAIDER olarak çok iyi bir ekiple kısa süre içerisinde çok iyi hizmetler yaptık. Bu akşamda Hak Aşığı Âşık Şenliği sizlere anlatmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını ve bundan sonrada KAIDER olarak değerlerimizi insanlarımız ile buluşturmayı hedefliyoruz ´ diyerek bu çalışmalarda büyük özveri gösteren yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

     Yine gecede konuşma yapan Okul Müdürü Hasan YADİKAR Bu çatı altında Âşık Şenliği tanıtma gayesi ile yapılan bu programı çok önemsediklerini ve bu programı düzenleyen KAIDER Yönetim Kuruluna teşekkür ettiklerini bildirdi.

     İki bölüm halinde icra edilen programda birinci bölümde Âşık Şenliğin doğumu, Hak tarafından bede verilmesi ile tasavvufi yönünü Âşık Şenliği torunu olan Yılmaz AŞIKŞENLİKOĞLU anlatırken Âşık Harun KOCA ve Necdet KUYUMCU ise Aşık Şenliğin eserlerini başarı ile seslendirdiler.

    İkinci bölümde prof.Dr. Ramazan KORKMAZ´ın anlatımı ile BİR KARAKTER ABİDESİ AŞIK ŞENLİK bölümünde 93 harbinde Aşık Şenliğin işgal altındaki topraklarda direnişe sembol olmasına neden olan Rus komutan ile karşılaştığında gösterdiği kahramanlık ile bölgede işgale direnen Türk birliklerine cesaret veren 93 Koçaklaması´nın yazılış hikayesi anlatıldı. Anlatım sonrasında Aşık Korkmaz İKAN ve Aşık Erzade KAPAN tarafından söylenen Aşık Şenliğe ait eserler salonda büyük beğeni toplarken Aşık Korkmaz İKAN tarafından seslendirilen 93 Koçaklaması salonda coşku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Eserin seslendirilmesi esnasına KAIDER´in salonda dağıttığı 400 adet Türk Bayrağının izleyiciler tarafından dalgalandırılması ise ayrı bir güzelliğin ortaya çıkmasına neden oldu.

    Programın sonunda yine Aşık Şenliğin torunu Yılmaz AŞIKŞENLİKOĞLU tarafından Aşık Şenliğin İRAN´a davet edilerek burada zehirlenip hakka yürümesinin hikayesi anlatıldı ve Aşık Şenliğin İran´a giderken annesine söylediği bu seyahatten sağ dönemeyeceğini hissettiği şiiri ve köy imamına vefatı halinde tabutu başında okunmasını vasiyet ettiği şiirlerin seslendirilmesi esansında salonda duygu dolu anlar yaşandığı görüldü.

   Programın sonunda gecede sahne alan tüm Âşıkların hep beraber seslendirdiği 93 Koçaklaması´na seyircilerde bayraklar ile eşlik edince seyrine doyulmaz görüntüler çıktı ortaya.

  Program geceye katkısı olanlara KAIDER Başkan ve Yönetimi tarafından plaket sunulması ile sona erdi.

Sinan Karaçay / İstanbul