AŞIK ŞENLİK OLUYOR

AŞIK ŞENLİK OLUYOR

2016 yılında yapımına başlanan...

    2016 yılında yapımına başlanan Aktaş Sınır Kapısı güzergahındaki Mozeret tünelinin isminin Aşık Şenlik Tüneli olarak değiştirilmesi konusunda Çıldır Belediyesi tarafından Ulaştırma Bakanlığına müracaatta bulunuldu.
    Türkiye´nin en büyük 3. sınır kapısı olan Aktaş Sınır Kapısı güzergahında yapımı devam eden Mozeret Tünelinin isim değişikliği ile ilgili Çıldır Belediyesi Ulaştırma Bakanlığına müracaat yaptı.
    Konu ile ilgi açıklamalarda bulunan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu " 2016 Yılında temeli atılan ve yapımı devam eden Mozeret Tüneli isminin, Aşıkşenlik Tüneli olarak değiştirilmesi için Çıldır Belediyesi olarak Ulaştırma Bakanlığımıza ilk müracaatımızı yaptık. Türkiye´nin en büyük üçüncü sınır kapısı olan Çıldır Aktaş Sınır kapısı, ilçenin en büyük yatırımıdır. Bu güzergahta yapımı devam eden Mozeret tüneli ilçe ile sınır kapısı arasındaki ulaşımı kısaltarak daha da kolaylaştıracak. Böylesi güzel bir projeye bölgede halka öncülük yapmış, halk kahramanımız Aşık Şenlik isminin verilmesi çok anlamlı olacaktır. Ulaştırma Bakanlığımıza yapmış olduğumuz müracaatın olumlu karşılanacağına yürekten inanıyorum" dedi.