AŞIK ŞENLİK PANORAMA'DA HAYAT BULDU

AŞIK ŞENLİK PANORAMA

Gazetemiz yazarı Sinan Karaçay'ın ...

     

      Gazetemiz yazarı Sinan Karaçay'ın yazıları Panorama dergisinde yer buldu.

    Uzun Yıllardır Çıldır Manşet ve Ardahan Manşet gazetelerimizde köşe yazıları kaleme alan Sinan Karaçay'ın yazıları artık Türkiye ve 25 Ülkede yayın yapan PANORAMA Dergisinde de yayınlanmaya başladı.

    Bölgemizin Siyasi, Tarihi ve kültürel sorunlarını ve değerlerini kaleme alarak okuyuculara ulaştıran ve sorunların çözün noktasında varlığını sürekli hissettiren Karaçay artık Panorama dergisindeki kaleme aldığı yazıyla bölgemizin en büyük değeri olan AŞIK ŞENLİK'i dünyada tanınır bir konuma taşımak için yazılar kaleme alacak.

    Panorama dergisinin Edebiyat Köşesinde HAK AŞIĞI AŞIK ŞENLİK” başlığı ile kaleme aldığı yazıda Aşık Şenlik'in doğumundan 93 harbindeki mücadelesine kadar bir çok konuyu gündemine alarak önemli bir başarıya imza attı.

  Derginin yayınlanmasının ardından görüşlerini gazetemizle paylaşan Karaçay” Aşık Şenlik bölgemizin en büyük kültürel miraslarından bir tanesidir. Bu kültürel mirasımızı tanıtmak ve dünyaya duyurmak bizim asli görevlerimiz arasındadır. Uzun yıllardır Çıldır Manşet, Ardahan Manşet gazetelerinde yazılar kaleme alıyor ve çeşitli tv yayınlarında Aşık Şenlik adına programlara katılarak bu kültürel mirasımız adına mücadele veriyorum. Son olarak Panorama dergisinin Edebiyat Köşesinde Aşık Şenlik'i anlatım. Başbakanlık ve Kültür Bakanlığına ülkemizde Aşık Şenlik haftası düzenlemesi konusunda çeşitli girişimlerde bulundum ümit ediyorum ki bu sürecin sonunda artık ülkemizde Aşık Şenlik adına haftamız olacak ve bizlerde çalışmalarımızı daha yoğun ve etkin bir biçimde yapacağız. Panorama dergisinde yazımın yayınlanmasında nezaket gösteren başta GESİAD Gebze Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Sayın Erhan Atmaca ve Yönetim Kurulu üyesi Sayın Mehmet Kaya`ya ve bütün Panaroma ekibine şükranlarımı sunarım"dedi.