ATALAY ARAKAN´A GİDİYOR

ATALAY ARAKAN´A GİDİYOR

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği...

     İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Tahran´da gerçekleştirilen İSİPAB toplantısında, Türkiye´nin teklifi üzerine, bir grup milletvekilinden oluşacak heyetin, Bangladeş´e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampları ziyaret etmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
    Atalay, İran´ın başkenti Tahran´da 7 Ekim 2017´de gerçekleştirilen ve kendisinin de katıldığı İSİPAB İcra Komitesi toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, toplantıda iki önemli karar alındığını söyledi.
   Orhan Atalay, alınan kararlardan birinin, bütün İslam dünyasının tarihini, sanatını, mimari yapısını, geleceğini, kısacası varlık adına ne varsa her şeyini tehdit eden, yakıp yıkan aşırılıklar ve teröre karşı daha kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesi olduğunu belirtti.
Atalay, daha önceki toplantılarda da benzer konuların gündeme getirildiğini ancak bu yılki toplantıda, konunun karara bağlandığını ifade etti.
      İkinci önemli kararın ise Türkiye´nin teklifi ile alındığına değinen Atalay, şöyle devam etti:
     "Toplantıda, Myanmar´da Arakan/Rohingya Müslümanlarının yaşadığı bu trajediye karşı neler yapılabiliri gündeme getirdik. Teklifimiz, 10 Ocak´ta Tahran´da yapılacak olan İSİPAB Genel Konferansı öncesinde İcra Komitesinden bir grup milletvekilinden oluşacak heyetin, canlarını kurtarmak için Bangladeş´e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşadığı kamplara giderek içinde bulundukları şartları incelemekti. Teklifimiz oylamaya sunuldu ve ittifakla kabul edildi."
    Atalay, heyete İcra Komitesinde olmayan ülkelerden de katılmak isteyenler için genel sekreterlik aracılığıyla çağrıda bulunacaklarını ve heyetin oluşturulmasının ardından ziyaretin gerçekleştirileceğine işaret etti.
     Toplantıda ayrıca, ocak ayında Mali´nin başkenti Bamako´da gerçekleştirilen 12. İSİPAB Konferansında, FETÖ´nün terör örgütü olarak kabul edilmesine ilişkin karar alındığını anımsatan Atalay, bu kararların maddeler halinde tekrar güncellendiğini, FETÖ´ye ilişkin bu kararın da tekrar resmi bir hüviyet halinde ajandaya alındığını kaydetti.