ATALAY ASIRLARDIR BEKLENEN PROJELERİ HAYAT GEÇİRİYOR

ATALAY ASIRLARDIR BEKLENEN PROJELERİ HAYAT GEÇİRİYOR

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr.Orhan Atalay...

       AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr.Orhan Atalay asırlardır beklenen projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını aralısız sürdürüyor. Çıldır Mozert Tünelinin çalışmalarının ardından Posof Ilgar Tüneli içinde ihale aşamasına gelindi.

       Konuyla İlgili açıklama yapan Atalay, ´´Ardahan´ı Kafkasya´nın Merkezi kılmak, Posof´un kara talihini değiştirmek için beklenen haber hamdolsun geldi. Çıldır Aktaş yolu üzerinde yapımı devam eden Mozaret Tüneli´nden sonra şimdi de sıra Ilgar Tüneli´nde. İhalesi 2014 yılında yapılmış olan projenin tamamlanmasından sonra şimdi de yapım ihalesine çıkıldı.

       EKAP´ta yer alan ilana göre projenin ön yeterlilik ihalesi 2 Eylül´de yapılacaktır. Tahmini değerlendirme süresi dikkate alındığında muhtemelen Kasım´ın ikinci haftasında ikinci oturumu, Aralık´ta ise sözleşmenin yapılması öngörülüyor. Önümüzdeki Bahar´la birlikte Çıldır yol ayrımından itibaren Tünel´i de içeren 41 km´lik uluslararası standartlardaki duble yolun kazmasını büyük bir sevinçle hep birlikte vuracağız inşallah. Bu ülke insanına sevinçleri haram kılmak isteyen alçaklara rağmen Batı´da da Doğu´da da gıpta ile seyredilecek BÜYÜK TÜRKİYE´NİN inşasına devam edeceğiz.

    Ardahan için tarihi öneme sahip bu yatırımda emeği geçen, katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM´a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN´a, zerre miktar da olsa emeği geçen herkese şahsım ve Ardahan adına teşekkür ederim.´´ dedi.