ATALAY`DAN BİR MÜJDE DE ARÜ`YE

ATALAY`DAN BİR MÜJDE DE ARÜ`YE

Ak Parti Ardahan Milletvekili...

       Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay, Ardahan Üniversitesi`ne 40 dairelik lojman yapılmasını Kalkınma Bakanlığı`nın onayladığını açıkladı.
      Atalay ‘`Ak Parti'nin iktidara geldiği günlerde 75 olan devlet üniversitesi sayımız hamdolsun bugün 180 sayısını aşmış bulunmaktadır. Ülkeyi baştan başa bir mektebe dönüştüren bu çılgın proje ile üniversite öğrenci sayımız yaklaşık üç kat, öğretim elemanı sayımız ise iki kat artmış bulunmaktadır. Çağ nüfusunun %100'nü üniversiteli yapma yolunda ciddi mesafeler kat etmiş bulunan ülkelerle rekabet yapmak için üniversite sayımızı asgari, bir bu kadar daha artırmak zorundayız. Bu konuda ihtiyaç listesinin başında ise öğretim elemanı açığı gelmektedir. Bugün resmi olarak açık olduğu halde öğretim elemanı yetersizliği nedeniyle birçok bölümün öğrenci alamadığı özellikle de Doğu'daki üniversitelerimiz için lojman faktörü önemli bir tercih nedenidir. Kampüs alanını her geçen gün ilave yeni ünitelerle hızla dolduran Üniversitemiz için 2015 yatırım yılı başında yapılmış lojman talebimiz Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış bulunmaktadır.
    Öğrencilerimizin yurt, hocalarımızın ise lojman ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerimizi hükümet adına tereddütsüz kabul eden Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a şahsım ve Ardahanlılar adına teşekkür ederken, 40 dairelik lojmanın da Üniversitemize hayırlı olmasını dilerim'. dedi.