www.cildirgoyce.com

ATALAY`DAN SERT TEPKİ

ATALAY`DAN SERT TEPKİ

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay...

      Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, bazı yerel basın organlarında kendisi hakkında yer alan iddiaların iftiradan ibaret olduğunu belirterek yazılı açıklama yaptı

Atalay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

      Kendi zatlarıyla kaim bir özgül ağırlığı bulunmayan çaresizlerin varlık bulmak için bulacakları tek çare başkasını yok edip kendilerine alan açmak olur. Bunun için her yolu da mubah sayarlar. Son dört yıldır inşa edip özenle korumaya çalıştığım ‘üslupta nezahet, rekabette ise nezaket' ilkesinden ayrılmayacağım ancak bunun, yasal haklarımdan feragat anlamına da gelmediğini ifade ediyorum.

  Sevgili Ardahanlılar!

         Haziran 2011 seçimlerinde bu topraklarda şimdiye kadar zuhur etmemiş, kök salmamış habis etnik ayırım tohumları ekerek Ardahan'ın derin tarihi irfanından gelen birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunu adeta ‘Kartaca'yı bile küle dönüştürecek' siyasi hırsına feda etmekten çekinmedikleri herkesçe malum olanlar, ‘o hırsın ne denli mahrum edici' bir hastalık olduğunu hala daha idrak etmemiş olacaklar ki, anlaşılan ‘Gözleri mükellef sofradan gayrısını aramayan tetikçiler' aracılığıyla bu sefer de partimizin kardeşlik hukukuna pusu atan bir kurgu yaptılar.

      4 yıldır tanıdığım, takdir ettiğim, yol arkadaşım: ‘Yunus Baydar'a önce sağından yaklaşıp istifaya ikna etmek; tutmadı ise, bu sefer de soldan yaklaşıp alçakça iftiralarla birbirlerine düşürmek' gibi hain, sinsi, alçak ama o oranda da ucuz, sığ ve basit bir kurguyu icra koyuldular. Bu zekâ yoksunu tertibin sözcüsü müfteri 'ye gereken cevabı ben değil yasalar verecektir.

      Aynı müfterinin ‘Cengiz Çapan'la onu Başbakan'a ben götürdüm' diye başlayan akla ziyan iddialara cevabı ise atalarımız vermiştir: Kendisi himmete muhtaç bir dede, nerede kalmış gayrıya himmet ede”.  Yerle göğün arasına sığmayacak böylesi bir iddianın koca bir yalan olduğuna dair Cengiz Çapan'ı Allah için şahitliğe davet ediyorum.

       Ayrıca ‘Kendisine din diye yalanı, ibadet diye de iftirayı tercih etmiş ve dört yıldır ‘istedikleri gibi bir siyasi profil' olmadığım için aleyhime negatif algı inşa etme vazifesi üstlenmiş bulunan yerel bir gazetede yer alan: ‘Seçim çalışmalarında Belediye'nin aracını şahsına tahsis etti' mealindeki haberin de bütünüyle asılsız çirkin bir iftira olduğunu bilmenizi isterim.

       Zaten dikkatlice bakılması halinde iftiranın delili olarak yerleştirilen resim karesindeki aracın şahsıma ait olduğu kolayca anlaşılacaktır. Anlaşılmasın diye olsa gerek ki, müfteri gazete plakayı gizleme gereği duymuştur.

Sevgili Ardahanlılar!

       Vekâletinizi namusumdan aziz bellemiş, lekesiz, şaibesiz, sade ve sıradan bir hayatı gerçekten anlamlı ve değerli bulan birisi olarak hayatım boyunca ‘Devletin işinde devletin; kendi işinde ise kendi mumunu yakma' ilkesine bağlı kalmaya çalıştım.

        Hatta 7 Haziran'a kadar uhdemde bulunan İSİPAB Komisyon Başkanlığı görevim nedeniyle şahsıma tahsisli makam aracımı bugün dahi yasal olarak kullanma hakkım bulunduğu halde; o haktan günler önce feragat etmiş, seçim çalışmalarımı ise, yıllardır herkesin tanıdığı/bildiği şahsi aracımla sürdürmekteyim. Siz değerli Ardahan halkına saygı ile bildiririm.”