ATA´NIN SİLÜETİ KARADAĞ SIRTLARINDA

ATA´NIN SİLÜETİ KARADAĞ SIRTLARINDA

Damal ilçesi Ata Mahallesi...

       Damal ilçesi Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk´ün silueti, bu yıl da görülmeye başlandı.

    Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk´ün siluetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi. Silueti izlemeye gelen Damal Kaymakamı Abdulrezzak Canpolat, Atatürk´ün siluetinin her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ata Mahallesi´nde saat 17.55-18.10 arasında net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.

   Canpolat, Anadolu´nun birbirinden güzel hazinelere sahip olduğunu, bu hazinelerden birisinin de Atatürk silueti olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ´´Biz millet olarak pek gezmiyoruz. Aslında gezmemiz lazım, zenginliklerimizi keşfetmemiz lazım. Burası da bildiğiniz gibi Kars´a bir saatlik mesafede, Kars´ta havaalanımız var. İstanbul´dan bir kişi gelmek istediği zaman bir buçuk saatte Kars´ta olur ve bir saate de buraya gelir, görüntüyü görür ve tekrar dönebilir. Bu güzel görüntüleri insanlarımızın gelip burada görmesini tavsiye ederiz. Bu günlerden itibaren her akşam 100 ila 150 kişiyi burada görürüz. Farklı yerlerden gelip bu güzel görüntüyü izliyorlar.´´


   Atatürk siluetini izlemeye gelen Ahmet Aktaş isimli vatandaş ise, "Atatürk siluetinin fotoshop olduğunu iddia edenler vardı. Bugün burada gördüm ki fotoshop değil, gerçek bir doğa olayı. Atatürk siluetini Damal´da ilk defa görüyorum´´ dedi.
 
   Atatürk silüeti, ilk defa 1954´te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.Bu arada 1995´den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk´ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor.