ATSO İLK 60´A GİRDİ

ATSO İLK 60´A GİRDİ

ATSO Başkanı Çetin Demirci...

    ATSO Başkanı Çetin Demirci, Üyelerine ve Ardahan´a hizmet etmek için yapılan başvurular sonucunda Türkiye´de sayısal Takograf verme yetkisini alan 57. il olduk.

    Takoraf cihazı hakkında açıklamalarda bulunan Ardahan Ticarte ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, ?Sayısal takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazıdır. Bunun için Kars veya Erzurum´a gitmek zorunda olan Şoför veya Nakliyeciler artık odamızda bu hizmeti alabileceklerdir? dedi.  

     ATSO Dış Ticaret Personeli Talip Bekmez´in gerekli kurslara gönderilerek bu hizmeti vermek üzere görevlendirildiğini de aktaran Demirci, Bu hizmetin Ardahan´ımıza ve Odamıza hayırlı olmasını temenni etti. Başvuru için ATSO veya https://staum.tobb.org.tr/ adresinden başvuru yapabilirsiniz.
    Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısını ziyaret etti.
    Demirci, burada yaptığı açıklamada, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısının 18 Ekim´de açıldığını anımsattı. Gümrük kapısından önümüzdeki yıllarda tır akışının merkezi olacağını belirten Demirci, "Kapımız geçen ayın 18´inde resmen açıldı. Yani yaklaşık bir ay oldu faaliyette. O gün itibariyle giriş ve çıkışlar başladı. Şükürler olsun bugüne kadar bir sorun yaşamadık. Gelecekte de yaşayacağımıza inanmıyorum. Ancak, ilin ticaret ve sanayi odası başkanı olarak burada görevli arkadaşları bizzat yerinde ziyaret etmek istedik. Varsa sorunları bizzat birinci ağızdan dinlemek istedik. Bu nedenle bugün buradayız."

   Heyet, daha sonra Gürcistan tarafına geçerek, Gürcü yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştirdi. Demirci, her iki ülke görevlilerine tatlı ikramından sonra kapıdan ayrıldı.