www.cildirgoyce.com

ATSO TİCARETİ ÖĞRETECEK

ATSO TİCARETİ ÖĞRETECEK

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası

      Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, ilde ticareti canlandırmak için yatırım kuruluşları ve ajanslara sunduğu projeler ile hergün yeni bir kurs açarak iş eğitimi vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta "Girişimcilik Kursunu" veren ATSO bu ay içerisinde "Dış Ticaret Eğitim Kursu"nda veremeye hazırlanıyor.

       Açılacak olan eğitim kursu hakkında  açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Çetin Demirci; "Günümüzde, ihracat pazarlaması ve sınır ticaretinde başarı için, yetişmiş uzman elemanlara sahip olmanın önemi açıktır. Dış ticaret ile ilgili kuruluşlarda çalışan elemanların; bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, SERKA işbirliği ile açacağımız kursa ticaret erbaplarımızın ilgi göstermesini bekliyoruz" dedi.

         Türkiye´nin kafkaslara açılan iki sınır kapısı ile gelecekte dış ticarette Ardahan´ın önemli bir yere sahip olacağını da belirten Çetin, eğitime verilecek önemin en önemli yatırım olduğunu da sözlerine ekledi.

ATSO´nun Serhat Kalkınma Ajansı´na sunduğu proje kabul edildi

      Konu hakkında kamuoyu açıklaması yapan ATSO, 2015 yılı teknik destek programı 1. dönem (tra2-15-td01) programı kapsamında ATSO tarafından hazırlanan dış ticaret eğitimi projesi SERKA ajansı tarafından kabul edilerek tra2/15/td/0003 başvuru nolu proje kapsamında öncelikle ATSO´ya kayıtlı üyelere, Ardahan Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencileri ile işsiz gençler arasından yapılan başvurular arasında 60 kişiye 5 gün dış ticaret konusunda eğitim verileceğini duyurdu.

     Bu eğitim kapsamında, beyanname düzenleme ( Tır karnesi, Gümrük Beyannamesi), sınır ticareti başvuruları, ithalat uygunluk belgesi başvuruları, sevk işlemleri, örnek uygulamalar konuları yer almaktadır. 

      Dış ticaret eğitimi projesi 27-31 Temmuz 2015 saat: 08.00-17.00 arasında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası SODES toplantı salonu gerçekleşecektir