AYDIN, " MİLLİ MENFAATLER İÇİN ADAYIM"

AYDIN,

İyi Parti İl Genel Meclis Üyesi...

          İyi Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayı Emekli İl Milli Eğitim Müdür yardımıcısı Hikmet Aydın gazetemizi ziyaret ederek, seçim vaatleri ve saha çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

      Aydın, eksik gördüğü birçok konu hakkında notlarını ve projelerini Çıldır halkı ile paylaşıyor. 

         Aydın ?Birçok aday arkadaş seçim çalışmaları için sahada, seçim dönemi olduğu için artık vaatler bir birini kovalamaya, adeta bu milletle dalga geçercesine havada uçuşmaya başladı. Her nedense seçim bittiği gün verilen vaatlerin tamamı unutuldu milletin ihtiyaçları değil kişisel çıkarlar ön plana çıktı hep. Bir aday eğer ki verdiği vaatleri yapamayacaksa bu sadece milletin saf temiz oylarının istismarından başka bir şey değildir. Lütfen artık bu istismarcıların vaatlerine kanmayalım. 5 ilçesi bulunan Ardahan´da tek adliyesi olmayan ilçe çıldırdır. İnsanların tamamı bu eksikliği kişisel çıkarlarını ön planda tuttukları için milletin ihtiyaçlarını unutur oldu.  Daha doğrusu HEP KANDIRILAN BİZ OLDUK. Bu kandırmalara son vermenin tam zamanı artık, istismarcılara ve çıkar guruplarının sahte vaatlerine kanmayalım. Bilgiden yoksun hizmetin ne olduğunu bilmeyenlere artık inanmayın. Aşağıda belirteceğim projelerimin bazılarını yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikimine dayanarak siz değerli hemşehrilerimin bilgisine sunuyorum? dedi

Aydın´ın Seçim Vaatleri

     1.Kel dağ ve Baltalı deresinden gelen sular yıllarca boşa akıp gitti. Orada yaşayan kardeşlerim ilkel usullerle cüzi miktarda tarla ve arazilerini sulamaya çalıştı. Ne kadar başarılı olduklarını sizlerin takdirine bırakıyorum. Bana değerli oylarınızla destek olduğunuz takdirde DSİ aracılığı ile bu derelerden akan sularla Sabaholdu,Akçil, Kenardere, Akkiraz, Akdarı, Övündü ve Kurtkale köylerinin sulama sistemine kavuşması için gerekli çabayı göstereceğim.

     2.Kurtkale yöresinde yetişen meyve türlerinin tanıtımını yaparak burada bulunan meyve bahçelerinin ıslahı ve yüksek verime kavuşması için Tarım İl Müdürlüğü Ardahan Üniversitesi Kalkınma Ajansları aracılığı ile gerekli çalışmaların yapılmasını ve bu meyve bahçelerinin istenilen verime kavuşması için her türlü çabayı göstereceğim. Ayrıca bu bölgeyi arıcılıkta izole bölge ilan ederek Kafkas Arısı geliştirme merkezi olarak tescil edilmesi için gerekli çabayı göstereceğim.

      3.Taşdeğirmen, Karakale, Damlıca, Başköy ve Aşıkşenlik yerleşim alanlarının yaylarından gelen ve Kuzey Derivasyon kanalı aracılığı ile göle aktarılan ve yine akabinde Arpaçay ovasını sulayan bu suların göle akışını engelleyecek ve gerekirse bu derelerden gelen suların Çıldır platosunun sulaması için gerekli girişim bulunacağım. Böylece Çıldır gölünün suyunun kirlenmesini önleyecek ve buralardan gelen suların bu alan bulunan köylerin çayır ve meralarının sulanmasını sağlayacağım.

       4.20 yıl önce ekilen fidanlar artık orman alanına dönüştü. Bu orman alanında bulunan köylerimizi Orman Köyü statüsüne kavuşması ve devletimizin Orman köylerine tanınan haklardan yararlanması için gerekli girişimlerde bulunacağım.

         5. Gölbelen, Kenarbel, Sazlısı ve Aşıkşenlikte bulunan bazalt yataklarının işletilip bölgenin ekonomisine kazandırmak iş istihdamını sağlamak için Özel İdare ve Kalkınma Ajanları aracılığı ile taş ocağı işletme tesisi kurarak bölge insanına iş ve yöreye ekonomik bir gelir kaynağı oluşturmak gerekli girişimlerde bulunacağım.

          6. Bir dilekçe için yada sabıka kaydı için Ardahana gitmek zorunda kalan insanlarımızın bu mağdurıyetinin giderilmesi için Çıldır Adliyesinin geri getirilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağım.

     7.Bölgemizde ki süt ürünlerini değerlendirmekte Karstan gelen peynir işletmecilere sütümüzü yok pahasına verdirmemek için gerekirse ilgili köylerin tüm ortak olacağı bir Süt işletme entegre tesisi kurmak için kalkınma ajansları nezdinde her türlü girişimlerde bulunacağım.

         8.İlimizde kurulmuş olan Asfalt plenti ve taş ocağı ile ilçemizin köy yollarının sıcak asfalt yapılması ve eksik kalan köy için taş parke yapımı için gerekli çalışmaları yaparak eskileri gidereceğiz.

        Yukarıda belirttiğim hususlar bölgemizin ihtiyaçlarından bazılarıdır. Bu konuları çözmek için benim siz değerli seçmenlere sözümdür. Şayet bu konularda bir çabam eksik olursa sizlere söz veriyorum o gün bu görevi bırakıp sizlerden özür dileyeceğim. Çıldır bir 5 yıl daha kaybetmesin Çıldır´ımız her zaman İYİ ŞEYLERE LAYIKTIR.