BAL MARKALAŞIYOR

BAL MARKALAŞIYOR

Ardahan balının patenti...

     Ardahan balının patenti konusunda çalışmalar devam ediyor.
   Patent çalışmaları kapsamında Ankara´da temaslarda bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, çeşitli görüşmelerde bulundu.

   Ardahan Balının patentinin alınması konusunda girişimlerde bulunan heyet, Hacettepe Üniversitesi, arı ve arı ürünleri bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadriye Sorkun, patent danışmanı Figen Akkaya´yla görüşerek, Ardahan´ın coğrafi yapısı bal patentinin başvuru ve sonuç alma süreciyle ilgili Türk patent enstitüsü nezdinde ki müracaatlarının hızlanması ve sonuç aşamasını görüştü.
    Yapılan çalışmayla Kafkas arı ırkı tarafından üretilen kente ait organik balın patentinin alınacağını söyleyen Başkan Köksoy; "Türkiye´de bal üretimi için en uygun yer binlerce çeşit çiçeği barındıran kentimizdir. Ardahan balı, yüksek Ardahan platosundaki binlerce çeşit çiçekten üretilen tamamen doğal bir baldır. Yılın 5 ayı kar altında kalan Ardahan toprağının çiçek örtüsü inanılmaz zengindir. Ardahan platolarının bu zengin çiçek örtüsünden üretilmiş, rengiyle, kokusuyla ve lezzetiyle gerçek bir çiçek balıdır"dedi.