BAŞKAN KÖKSOY, AK KADINLARI BİLGİLENDİRDİ

BAŞKAN KÖKSOY, AK KADINLARI BİLGİLENDİRDİ

Ardahan Belediye Başkanı...

       Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy belediyenin yapmış olduğu yatırımları AK Parti kadın Kollarına anlattı.

       AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen programa  Belediye Başkanı Faruk Köksoy, eşi Cevriye Köksoy, AK Parti Ardahan Kadın Kolları Başkanı Leyla Kargı ve Kadın kolları teşkilatı katıldı.

      Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy; AK Parti Ardahan Kadın Kolları Teşkilatına Ardahan´a, yaptıkları hizmetlerle ilgili sunum yaptı.  Ardahan´a, önemli hizmetleri yaptıklarını vurguladı.
 
ARDAHAN BELEDİYESİNİN UYGULADIĞI PROJELER VE ÇALIŞMALAR
                         

1. ŞEHRİN İMAR PLANI YENİLENMESİ:1999 Onaylı  imar planı ,uygulanabilirliği yetersiz  ve ihtiyacı karşılamaması nedeniyle ,Belediye hizmet sınırları genişletilerek ,yaklaşık 1000 hektar alanın hali hazır haritası jeolojik etütleri,tüm resmi kurum görüşleri tamamlanarak  imar planı gelecek 25 yıl hedefine gör revize dilmiş ve 2011 yılı Haziran ayında uygulamaya konulmuştur.

2.ESKİ KARS GARAJI YENİLENDİ: Projesi Belediyemizin tarafından yapılan Kars garajı 2011 yılı Ağustos ayında tamamlanarak hizmete sunulmuştur. Eski metruk yapı yıkılarak yerine, daha modern, daha geniş iş yerleri ve yazıhaneler yapılmıştır.

3.KÖYLÜ PAZARI: Daha önce kaldırım ve sokaklarda gelişigüzel satılan yağ peynir için yeni yapılan garajda tezgahlar yapılarak, Köylü Pazarı (Peynir Pazarı) oluşturulmuştur.

4.ARDAHAN´DA YENİ VE MODERN KAPALI HALK PAZARI:3000 m²  Kapalı alan.

5.KÜR KALE PARKI:25000 m² alan üzerine, yürüyüş yolu ahşap oturma gurupları, kamelyalar, ahşap çocuk oyun gurupları ve 300 m² lik restaurant ? cafe yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

6.ATATÜRK  MAHALLESİNDE SEL TEHDİDİNİN ÖNLENMESİ:Atatürk Mahallesi Kars Caddesi üzerindeki sularının tahliyesinde yetersiz kalan köprümenfez yeniden yaptırılmış ve sel taşkını tehdidi ortadan kaldırılarak,mahalle sakinlerinin can ve mal emniyeti sağlanmıştır.

7.NEHİR VE DERE ISLAH ÇALIŞMALARI :Şehrimizin farklı noktalarında yağış ve kaynak sularının drenajları yapılarak (Yaklaşık 25 noktada) su birikintilerinin  ve bataklık oluşumun önüne geçildi.

8. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL PARKI: Kür-Kale restorasyon projesi çerçevesinde 35000 m² lik alanda yürüyüş yolları ,kamelyalar,büfe,çocuk oyun parkları ,
sosyal mekan,aydınlatmalı havuz ve akar  deresiyle yapım çalışmaları yapılmıştır..

9.KANALİZASYON ŞEBEKELERİ YAPIM ÇALİŞMALARI:

10.TOKİ VE KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMASI: Riskli ve zorluk katsayısı yüksek alanlardan geçirilerek tamamlanan proje ile turizm ve estetik değere yüksek olan Kura Nehri önemli ölçüde kirletilmekten kurtarılmıştır.


11.MİLLİ EGEMENLİK PARKI ( MİLLET BAHÇESİ) PROJESİ: Şehir Merkezinde bulunan ve halkımıza  hizmet vermede çok yetersiz olan ?Milli Egemenlik Parkı ?Kent Park yaklaşımı ile projelendirilerek 2012 yılında fıskiyeli havuz, oturma  gurupları ,kafe ve kamelyalarla, halkımızın hizmetine sunulmuştur.

12.ENTEGRE HAYVAN PAZARI PROJESİ: Yaklaşık 5 milyon TL ye mal olan Hayvan borsası altyapısına sahip 33.000 m² alanda 4000 büyükbaş 1000 küçükbaş hayvan pazarının yapımı tamamlandı.

13.TARİHİ ARDAHAN KALESİNDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ: Kür-Kale rekreasyon projesi çerçevesinde Kale çevresinde yürüyüş yolları ve peyzaj düzenlenesi devam etmektedir.

14.ARDAHAN DOĞALGAZ ŞEBEKE HATTI ÇALIŞMASI: Doğalgaz çalışmaları kapsamında 65 kilometre uzunluğunda kazı yapılmış olup, bu kazı alanları  daha sonra onarılmıştır.

15.ŞEHİR PEYZAJINA UYGUN BOYLU FİDANLARIN DİKİLMESİ:Şehir peyzajına uymayan karga yuvası ve kirlilik oluşturan 250 adet yaşlı kavak kesilerek temizlendi.

16.KALDIRIM DÜZENLEMELERİ:55000 m² (32km) Andazit ,renkli karo ,ve beton kilit parke malzemeden  engelli  geçişine uyumlu kaldırım düzenlenmeleri.

17.HER MAHALLEYE ÇOÇUK PARKI PROJESİ: Şehrimizin 12 değişik yerinde çocuk parkları yapıldı.

18.SAHİPSİZ HAVANLAR BARINAĞI ÇALIŞMASI : Sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu için Ardahan Belediyesi tarafından barınak yapıldı. Projenin gerçekleşmesiyle şehir merkezine 300 yerleşim bırakılan sahipsiz sokak hayvanları toplanarak barınaklarda bakımları sağlanmaktadır.

19.CENAZE HİZMETLERİ: İlk defa  Belediyemizce cenaze taziyeleri için çadır ve cenaze arabası hizmete sokulmuştur. Mezarlıklar içinde değişik türlerde fidan dikimi gerçekleşmiştir.

20.TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ:

21.ESKİLER YIKILIYOR DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR ÇALIŞMASI: Belediyemize ait eski ,depreme dayanıksız,atık ve kent mimarisine uygun olman yapıların tapu ,tahlis ,iraz,tevhid vb? Hukuki süreçleri tamamlatılarak,ihale yöntemleriyle kentin görünümüne ve geleceğine uygun projeler uygulanmıştır.

22. BELEDİYE HİZMET ALANLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ: Araçların bakım onarım masraflarını asgariye indirmek için ilk kademe tamir atölyesi kuruldu. Araçların ağır kış şartlarındın etkilenmemesi için araç hangar tamir edilerek kalorifer sistemi kuruldu.

23.TEMİZLİK VE ATIK TOPLAMA SİSTEMİ HİZMETİ :Halilefendi Mahallesi ve Kartalpınar köyü arasındaki tarım alanlarının kirletilmesinin önlenmiş ,atıklar bu alanları kirletilmeyecek şekilde küçük bir disipline edilmiştir.Evsel katı atık toplama zincirinin önemli bir halkası olan çöp konteynırlarından 450 adet temin edilerek,gerekli yerlere konulmuştur.
 
YAPIM AŞAMASINDA VE YAPIMI TAKİP EDİLEN DİĞER PROJOLER VE ÇALIŞMALAR
 
1.KENTSEL DÖNÜŞÜM: Yeni  Mahallede 1.Etap olarak uygulanacak Kentsel yenileme projesinde sona gelinmiş olup 314. Konut, 1adet Cami, 1 adet aile yaşam merkezi yapımı devam ediyor.
 
2.TARİHİ KÖPRÜ RESTARASYON PROJESİ: Ardahan Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında tarihi köprü üzerinde doğal görünümü uygun banklar ,ahşap yol.,köprü ışıklandırılması çalışması devam ediyor.

3.ARDAHAN MERKEZ MAH.18 MADDE UYGULANMASI İMAR TADİLATI VE KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI:Bilindiği gibi Belediyeler,mücavir alanı içerisinde yer alan taşınmazları ,18.Madde ve Hisse çözümü 3194 Sayılı İmar Yasasına göre Birleştirilmeye ,bunları yeniden imar planına uygun ada ya da parsellere ayırmaya ,müstakil,hisseli veya  kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahipleri dağıtmaya ve resen tescil ettirmeye yetkilidir.
    Belediyemizin yaptığı 18.Madde uygulama çalışması ,arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceği ve bununla ilgili diğer hususlara açıklık getirmek amacıyla yapılmıştır.Çalışma ,imar planı alanları içindeki binalı veya binasız arazi ve arsa düzenlenmelerini kapsamaktadır.
,
Uygulama ,Ardahan Merkez ,Karagöl Mah. İnönü Mah. Gürçayır Mah. Halilefendi  Mahallelerinde yaklaşık 64.726.00 m² lik alanda yapılmaktadır.Bu ÇALIŞMAMIZ İLE imarı sorunlu olan parsellerin ve hisseli parsellerin büyük ölçüde sorunları çözümüe kavuşturulmuş olacaktır.
   
Çalışma 2013 Yılı başında başlamış olup  devam etmektedir.
  
4.ARDAHAN MERKEZ ATIK SU ARITMA TESİSİ   : Halilefendi Mahallesi Kerhiz mevkiinde 25 dönüm alanda uygulanacak olup,yaklaşık 50000 kişilik nüfusun atık suyunun arıtılması planlanmaktadır.



7.ÖRNEK AHIR TİP PROJESİNİN GELİŞTİRİLMESİ:Hayvancılık temel geçim kaynağı olduğu ilde hayvancılıktan daha fazla verim almak amacıyla  modern tip ahır projesi.

8.ŞEHİR STADI ÇEVRESİ PEYZAJ PROJESİ: Belediyemiz uygulama planı sınırları içerisinde yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL parkının devamı olarak Şehir Stadının arkasındaki yeşil alanın peyzaj düzenlemesi yapılarak  ildeki kişi başına düşen yeşil alanın artırılması planlanmaktadır.                                                                                                 

9.OTOGAR VE TRANSFER MERKEZİ PROJESİ:Senelerdir İl statüsündeki Ardahan ?ı daha modern ve cazibeli hale getirmek amacıyla yapılan yürütülmekte olan bir proje

11.YENİ MAHALLE DUBLE YOL YAPIM İŞİ :1.4 km Yeni Mahalle iki giriş iki gelişli  toplam genişliği 20 m olan bölünmüş yol  çalışması devam ediyor.

12.HAYVAN BORSASI HİZMET BİNASI YAPIMI DEVAM EDİYOR.

13.ARDAHAN KALESİ YAŞAYAN KAYALIKLAR PROJESİ: Tarihi Ardahan Kalesi çevresinde bulunan kayalıklar alt kısımda yer alanın park yapılarak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirerek alanın kent merkezine kazandırılması hedeflenmiştir.

14.IŞILDAYAN KENT PROJESİ. Proje kapsamında İlde yaşam kalitesinin artırılması, çevre ticaret ve turizmi canlandırarak kentin çekim merkezi oluşturmasına katkı sağlamaktadır.


13.KÜR (KURA) NEHRİ -KALE ÜZERİ VE ÇEVRESİNDE FISKIYE ?ŞELALE İLE ESTETİK IŞIKLANDIRMA TESİSİ