BAŞVURULAR 7 OCAKTA SONA ERİYOR

BAŞVURULAR 7 OCAKTA SONA ERİYOR

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü düve alım desteği başvuruları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

    Yapılan açıklamada düve desteğinden kimlerin nasıl yararlanacağını, kaç adet düve alınabileceğini, destek kapsamında düvelerin nereden alınacağını ve hibe miktarı ile ilgili bilgiler verildi.
    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkede hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen destekleme başvuruları, 7 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.
50 BAŞA KADAR DESTEK VERİLECEK!
   Konu ile ilgili Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, ''Bakanlığımız tarafından ülkemiz hayvancılığını daha ileriye taşımak ve yetiştiricilerimizi desteklemek amacıyla verilen desteklerden bir tanesi de düve alım desteğidir. Bu kapsamda yetiştiricilerimiz işletmesindeki 8 aydan büyük dişi hayvan varlığını 50 başa kadar tamamlayabilecektir.'' denildi.
DESTEK KAPSAMINDAN HAYVANLAR NEREDEN ALINACAK?
   Hayvanların düve yetiştirici merkezleri, hastalıktan ari işletmeler, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile Yetiştirici ve Üretici Örgütlerinden temin edilebileceği ifade edildi.
DESTEK KAPSAMINDA HAYVAN FİYATLARI KAÇ LİRA?
    Düve alım desteğinin oldukça avantajlı olduğunun altı çizilirken, desteklemeye esas damızlık gebe düve fiyatının 100.000 TL/Baş, 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır fiyatının 50.000TL/Baş, damızlık gebe manda fiyatının 70.000TL/Baş, 8-15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatının 35.000TL/Baş olarak uygulanacağı ve hayvanların düve yetiştirici merkezleri ile hastalıktan ari işletmelerden temin edilmesi halinde yüzde 50, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici ve üretici örgütlerinden temin edilmesi halinde yüzde 30 hibe desteği verileceği belirtildi.
DESTEK VERİLECEK HAYVAN IRKLARI!
   Destek kapsamına giren etçi ırkların; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Blue, kombine ırkların; Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Montbeliard, sütçü ırkların; Jersey, Holstein ve Manda olduğu belirtildi.
Başvuruların 7 Ocak 2024 tarihinde sona ereceği ve Düve Alım Desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin bu tarihe kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini belirtildi.