BEKTEMUR,ARDAHANLI´NIN ANKARA´DAKİ GÖZÜ-KULAĞI-SESİ OLACAĞIZ

BEKTEMUR,ARDAHANLI´NIN ANKARA´DAKİ GÖZÜ-KULAĞI-SESİ OLACAĞIZ

nkara´da bulunan Ardahan Dernekleri

 
   Ankara´da bulunan Ardahan Dernekleri, Ardahanlıları daha iyi temsil etmek ve başkentte güçlü bir Ardahan lobisi görevi üstlenmek için yeni bir federasyon çatısı altında çalışma başlattılar.

ANKARA´DA FEDERASYON EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ 

     Merkezi Ankara´da bulunan Ardahan Gölbaşı ile Göle Derneğinin öncülüğünde kurulan Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu, 12 Derneğin bir araya gelmesiyle kuruldu. Alınan ortak kararla Ankara Göle Dernek başkanı Ergüder Şimdi´nin Kurucu Başkanlığına getirildiği Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu, kurulum çalışmalarını tamamladı.

İLK ETKİNLİK ARDAHAN´IN KURTULUŞU VE ARDAHAN´A ÇIKARMA 

     Ankara´da Ardahan Derneklerini bir araya getiren Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahan´ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Ardahan´a çıkarma yapacak. Burada Ardahan Belediyesi ve Ardahan Valiliği tarafından organize edilen Ardahan´ın Düşman işgalinde Kurtuluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle yapılacak geceye katılacak olan Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahan´da bazı ziyaretlerde gerçekleştirecek.

YENİ FEDERASYON İLK KEZ ANKARA´DA ARDAHAN KURTULUŞ ETKİNLİĞİ DÜZENLEYECEK 

   Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu, 26 Şubat 2016 Cuma günü Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü münasebetiyle Ankara´da bir gece düzenleyecek. Ankara İli Gölbaşı İlçesinde Maya Restaurant´ta yaklaşık 500 kişinin katılımıyla yapılacak olan geceye, Ardahan´ı tümüyle kapsayan iş ve siyasi dünyasında etkili isimlerin katılacağı bilgisi alınırken, yeni kurulan federasyonun Ardahan´da da ses getirmesi bekleniyor. Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Ardahan Milletvekili aday adayı iş adamı ve siyasetçi Hamza Bektemur´un da yer alması iş ve siyaset dünyasında Ardahan´ın ağırlığını Ankara´da hissettirileceği yorumlarına neden oldu. Federasyon bünyesinde Ankara Ardahanlılar Gölbaşı Dernek Başkanı iş adamı Yücel Aktaş´ın da yer aldığı Federasyonda, 12 Dernek yer alırken, diğer derneklerinde federasyona üye olmak için Başkan Şimdi´yle diyalog içinde oldukları öğrenildi. 

BEKTEMUR: ARDAHANLI´NIN ANKARA´DAKİ GÖZÜ-KULAĞI-SESİ OLACAĞIZ

   İş ve siyaset dünyasından birçok Ardahanlının yeni kurulan Ardahan Ankara Dernekler Federasyonunda yer alması Ardahan´ın başkentteki lobi çalışmalarına önemli katkısının olacağını vurgulayan Başkan yardımcısı Hamza Bektemur: ?Ankara´da yaşayan bir Ardahanlı olarak yıllarca eksikliğini hissettiğimiz Ardahan´ı temsil noktasındaki birlik ve beraberliğin bu federasyon tarafından sağlanmış olması ilimiz için büyük bir adımdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının amacı doğrultusunda yapmış oldukları çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda Ardahan´ımızı burada temsil eden güçlü bir kuruluş bulunmadığından sesimiz hep cılız çıkmıştı. Bundan sonra ilimizdeki tüm sorunların gerekli yerlere aktarılması ve çözüme kavuşmasında rol oynayacak olması ilimizin kalkınmasına ve sosyal ekonomik alanında büyük katkı sunacağına olan inancım tamdır. Bu federasyonun kurulmasında emeği geçen tüm dernek başkanlarımıza ve Ardahan´ın sesini başkent Ankara´da duyurmak için canla başla çalışan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

"FEDERASYON ARDAHAN´IN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK" 

Ankara merkezli kurulan yeni federasyonda kurucular arasında yer alan Ardahanlı iş adamı ve siyasetçi Hamza Bektemur, Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu´nun Ardahan´ın tüm sorunlarının çözümünde güçlü bir lobi çalışması içerisinde yer alacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı; "Türkiye´nin kalbi konumundaki Başkent Ankara´da güçlü bir Ardahan lobisi olması demek ilimizin sorunlarının çözümünde etken bir faktör olacaktır. Bugün ülkenin en çok yatırım alan ve kalkınan illerinin bu başarısı Ankara´da bulunan güçlü lobi çalışmaları neticesinde olmaktadır. Ardahan´ı ülkenin en uç noktasında olmaktan çıkartıp, iki sınır kapısı, coğrafi konumunu da kullanarak dezavantaj görünen tüm olumsuzlukları avantaja çevirebiliriz. Bunda etkili olacağını düşündüğüm bu federasyonun içerisinde yer alan Ardahan sevdalıları arkadaşlarım memleketlerine katkı sunmak için elinden gelen gayreti göstereceklerdir."