BEKTEMUR, ÇILDIR GÖLÜ KIŞ ŞÖLENİNDE ARDAHAN´I TANITTI

BEKTEMUR,  ÇILDIR GÖLÜ KIŞ ŞÖLENİNDE  ARDAHAN´I TANITTI

24. Dönem AK Parti Ardahan...

24. Dönem AK Parti Ardahan Milletvekili aday adayı iş adamı Hamza Bektemur, Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni"ne katıldı.
Ardahan´da yapılan tüm etkinliklere katılım sağlayan işadamları ve çevresini Ardahan´a getiren merkezi Ankara´da bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bektemur, göl festivalinde hemşeriyle hasret giderip birlikte geldiği işadamlarına Ardahan ilini tanıttı.
ÇILDIR GÖLÜ İMARA AÇILMALI
Çıldır ilçesinin bölge turizmi için büyük önem arz ettiğine değinen İşadamı Hamza Bektemur, Çıldır gölünde bütün mevsimlerde yoğun bir turizm hareketliliğinin yaşandığı, göl çevresinde turizm odaklı işletme ve tesislerin kurulmasıyla birlikte bu hareketliliğin maksimum düzeye ulaşacağı belirtti.
Gölün imara açıldığı takdirde çevresinde kurulacak olan tesisler sayesinde çok kısa bir süre içerisinde bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacağını ifade eden İşadamı Bektemur, böylece Ardahan´ın turizm faaliyetleri anlamında Türkiye´de önemli bir konuma yükseleceğini söyledi.
ŞEYTAN KALESİ, AKTAŞ SINIR KAPISI, MOZERET TÜNELİ
Çıldır ilçesinin gelişmesi konusunda AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu söyleyen Bektemur, ?Çıldır ilçesi turizm açısında ilimizin göz bebeği konumunda. Ardahan´ın Çıldır ilçesinde Karaçay Kanyonu´nun ortasındaki kayalıkların zirvesinde bulunan tarihi "Şeytan Kalesi" muhteşem yapısıyla çok önemli bir yere sahiptir. Büyüleyici bir kale, manzara hakikaten çok güzel. Kaleye ulaşmak çok zor, ulaşınca izlemeye değer zenginlikler var. Bu kalenin turizmde iyi noktalara gelmesi için ilçemizi daha çok tanıtmalıyız. Çıldır ilçesi bunun yanında Türkiye´nin Kafkaslara açılan 2 sınır kapısından biri olan Aktaş Sınır Kapısı gibi ihracatta büyük önem arz eden bir gümrük kapısına sahip. Bu projede de hükümetimiz gerçekten büyük bir özveri gösterdi. Şimdi Sınır Kapısının canlanması için Aşık Şenlik Tüneli´nin bitmesi gerekiyor. Yaz aylarında Tüneli´nin bitmesiyle Aktaş Sınır Kapısında TIR trafiği artacak ve sınır kapısı büyük bir ivme kazanacaktır? dedi.
ÇILDIR KRİSTAL KAR İLE DAHA GÜZEL
Çıldır ilçesindeki kristal karın, yılın 5 ayı Çıldır´ı farklı kılan bir özelliğe sahip olduğunu da değinen Hamza Bektemur, ?ilçemizde kristal kar, kartpostallık manzaraları gözler önüne seriyor. Kar adeta bir toz halini alıyor. Güneş ışıklarıyla mücevheri andıran parlaklık sunarak göze hitap ediyor. Bu karı iyi değerlendirmeliyiz. Bu bölgemiz için bulunmaz bir nimettir? diye konuştu.
Ardahan´da yapımı tamamlanan Yalnızçam Kayak Merkezi´ndeki son sistem telesiyej hattı ve kayak pistinin açılışının da yapıldığına dikkat çeken Bektemur; ?İl merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kayak Merkezi´nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ´Yalnızçam´da Turizm Altyapısını Geliştirme´ projesi kapsamında 25 milyon lira kaynakla yapımı tamamlanan üç kilometrelik son sistem telesiyej hattı ve kayak pistinin başta ülkemize ve ilimize hayırlı olsun? dedi.
ŞEHİT AĞÇAY İÇİN TAZİYE
Hamza Bektemur ayrıca Hakkâri Çukurca´da hain saldırı sonucu şehit olan Çıldırlı İlker Ağçay için taziye mesajı yayınladı.
Bektemur yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: ? Gebze´de ikamet eden Çıldır ilçemiz Baltalı köylü İlker Ağçay kardeşimiz şehit olmuştur. Şehidimize Allah´tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Milletimize sabırlar diliyorum.?