www.cildirgoyce.com

BİK´DA SERTİFİKA TÖRENİ

BİK´DA SERTİFİKA TÖRENİ

basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü personelleri

    Kocaeli´nin Darıca İlçesi´nde valiliklerin basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü personelleri ile illerde gazete kontrol kurulu üyesi olarak görev alanlara yönelik düzenlenen eğitim semineri, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey´in kapanış konuşması ve düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.
    Ardahan´dan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Okan Marangoz ile İl Basın Şefi Nuran Uygur´un da katıldığı toplantıda Mustafa Canbey, üç gün süren seminerde ilgili müdürlükler tarafından tüm teknik konuların aktarıldığını belirterek, ?Basın İlan Kurumu olarak Türkiye genelinde 41 şubemiz bulunuyor, diğer illerimizde bu görevi valiliklerimiz, sizler üstleniyorsunuz.
    Yapmaya çalıştığımız iş kolay bir iş değil, kendi içinde kompleks, karmaşık bir görevi ifa ediyoruz. Tüm bunlara ve zorlu süreçlere baktığımızda işimizi yapma noktasında çok fena gitmediğimizi düşünüyorum? dedi.
  Canbey: Yeni Yönetmeliğin pazartesi günü yayınlanmasını bekliyoruz
Basın İlan Kurumu´nda önümüzdeki döneminin daha farklı olacağını, ilk adımın da Yönetmelik değişikliği ile atıldığını kaydeden Canbey, ?Yeni Yönetmelik, özelikle valiliklerimizin daha rahat çalışmalarını sağlayacak ve nasıl çalışacakları gerektiğini bir standarda oturtan düzenlemeleri içeriyor. Günümüz Türkçesi´ne uygun olması nedeniyle de her okuyanın kolayca anlayabileceği bir dili bulunuyor. Pazartesi günü yeni Yönetmeliğin Resmi Gazete´de yayınlanmasını bekliyoruz? diye konuştu.
Kurum´un 55 yıllık bir geçmişi bulunduğunu ifade eden Canbey, ?Yıllardır yazılı basına hizmet ediyoruz. Aslında radyo ve televizyon alanı da bizim alanımız, ancak buna ilişkin düzenlemeler yapılırken kayıtsız kalmamız sonucu bu alanı RTÜK aldı. O gün müdahil olsa idik medyanın tümünü kucaklayan, kontrol eden bir kurum olabilirdik.
Şimdi karşımızda dijital medya olarak adlandırdığımız yeni bir mecra var ve Kurum olarak bu alana kayıtsız kalmayı düşünmüyoruz. Bu alana ilişkin bir düzenleme beklentisi var. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş´un başkanlığında yapılan toplantıda bir çalıştay yapılması kararlaştırıldı. Bugüne kadar yapılamadı, ancak önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimizi umuyorum. Dijital medya alanının sahipsiz kalmasına göz yummayacağız, onlara nasıl yardımcı olabiliriz, onlara nasıl resmi ilan verebiliriz, bunun üzerinde ciddi ciddi duruyoruz? değerlendirmesinde bulundu.
BİK olarak düşen tiraj ve ilan-reklam gelirlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz
Dijital medyanın radyo ve televizyonu tehdit ettiğini ama gazeteleri daha çok tehdit eder hale geldiğini anlatan Canbey, ?Gazetelerimiz okur kaybediyor ve tirajlar düşüyor. Bunların hepsi basının önündeki en ciddi zorluklar. BİK olarak bugünden çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bunun için kurduğumuz ilan.gov.tr sitesini kurduk. Basında yer alan ilanlar bu siteden de yayınlanıyor. Bu alana ciddi yatırımlar yaptık. Bazı kurumlar ilanları, gazeteler yerine kendi sitelerinden yayınlamayı düşünüyor. Biz de onlara, ?Kendi sitenizde yayınlamanıza gerek yok. Verdiğin ilan hem gazetede hem de ilan.gov.tr´de yayınlanıyor´ diyeceğiz. Gazeteler için mevzuat altyapısı bulunuyor, ancak dijital mecralar için bu söz konusu değil. Proaktif bir yaklaşımla bu düzenlemeyi gerçekleştirdik. Bu uygulamaları hem Kurumumuz, hem basın, hem de sizler için yapıyoruz. İki gündür Ankara´dayız ve 15´in üzerinde görüşme gerçekleştirdik. Bizim derdiğimiz var, sorumluluklarımız var. Tek isteğimiz basınımızın daha iyi hale gelmesi, paydaşlarımızla hızlı ve kolayca çalışabilmek. Basın İlan Kurumu, belki de çok yakın bir zamanda hayata geçireceği çalışmalarla Türkiye´nin her tarafına hizmet edebilir hale gelecek? şeklinde konuştu.
Canbey, yurt dışında Basın İlan Kurumu´na benzer bir kurumun bulunmadığını, ancak basının sübvanse edildiğinin altını çizerek, dışarıda basına yönelik yapılan sübvanse yöntemlerine ilişkin araştırmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Canbey´in konuşmasının ardından 54 valiliği temsilen seminere katılan 89 kişiye sertifikaları verildi.
Haber Merkezi