BUNGALOV EVLER KIŞA, İLK TÜP 2017 AĞUSTOSA

BUNGALOV EVLER KIŞA, İLK TÜP 2017 AĞUSTOSA

AK Parti Ardahan Milletvekili...

        AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay Çıldır´ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

    Vekil Atalay ve beraberindeki heyet ilk önce Çıldır Belediyesini ziyaret ederek Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ile görüştü.  Öğle yemeğini Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu´nun davetlisi olarak Çıldır´da yiyen Atalay, yemekten sonra bazı köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.

     Programı çerçevesinde beraberindeki heyetle birlikte Çıldır´da inşaatı devam eden yatırımları dolaşan Atalay inşaatların ilerleyiş hızlarını taktirle karşıladı.

Hayvan Pazarı, Sağlık Ocağı ve Eski Hastaneyi Gezdi

        Bu yıl inşaatına başlanan hayvan pazarını gezen vekil Atalay, hayvan pazarının gidişatı ile ilgili Çıldır Belediye başkanı Kemal Yakup Azizoğlu´dan bilgi aldı. hayvan pazarının ardından Çıldır Sağlık Ocağını ziyaret eden Atalay, Çıldır Sağlık Grup başkanından sağlık ocağının ve sağlık ocağında hizmet veren ambulansın eksiklikleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçede yapılacak olan 10 yataklı Entegre Hastanenin yapılacağı yeri gezen Atalay, hastane inşaatının en kısa zamanda başlayacağını ve bunun yanında hastane içerisinde personel için lojman yapılacağının müjdesini verdi.

BUNGALOV EVLER KASIM SONUNA HAZIR

     Çıldır merkezdeki incelemelerin ardından Çıldır Gölü kenarında yapımı devam eden bungalov evler inşaatını gezen Atalay, yüklenici firma yetkilisinden inşatın ilerleyişi ve bitişi hakkında bilgi aldı. 15 adet bungalov ev, idari hizmet binası ve lokantadan oluşan projenin en geç 2 ay içerisinde teslimini yapacaklarını belirten firma yetkilisi, bir aksilik olmazsa bu güzel projenin kışa hazır olacağını sözlerine ekledi. Firma yetkilisinin vermiş olduğu haberden oldukça memnun olan vekil Atalay kendisine teşekkür ederek oradan ayrıldı.

İLK GEÇİŞ 2017 AĞUSTOSTA

       Bungalov evler inşaatının ardından Aktaş Sınır Kapısı güzergahında yaklaşık bir ay önce yapımına başlanan Mozeret Tünelini ziyaret eden Atalay, tünelinin yapımını üstlenen Z-Yapı yetkililerinden çalışmalar ve ilerleyiş hakkında bilgi aldı. Tünel yapılacak olan dağın çok fazla kayalık olması sebebiyle günde çift tüpten, iki bu taraf iki diğer taraftan olmak üzere anca dört metre kadar ilerleye bildiklerini dile getiren yetkililer " şuan araçlarımızla anca bu kadar ilerleme kaydedebiliyoruz. Ancak Ardahan valiliğine dinamit patlatma konusunda dilekçe verdik. Dilekçemizin en kısa zamanda karşılık bulmasını bekliyoruz. Dilekçemiz kabul gördüğü taktirde  yedi bu taraftan , yedide diğer taraftan olmak üzere günde çift tüp 14 metre ilerle kaydetmiş olacağız. Hal böyle öyle olunca da Allah nasip ederse 2017 ağustos ayında tünelimizin bir tüpünü tamamlamış ve geçiş için hazır hale getirmiş olacağız" dedi.

     Ardahan Valiliğine yapmış oldukları başvuru konusunda kendilerine yardımcı olacağını belirten vekil Atalay firma yetkililerine teşekkür ederek oradan ayrıldı.

        Programı kapsamında incelemelerini tamamlayan vekil Atalay ve beraberindeki ekip daha sonra Çıldır´dan ayrıldılar.