ÇAPAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

ÇAPAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Saadet Partisi Ardahan Milletvekili....

    Saadet Partisi Ardahan Milletvekili adayı Hakan Çapan, Ardahan, ilçeler ve köylerde seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

   Çapan, bölgemizin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli tespitlerde bulundu ve seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerle ilgili bilgiler verdi.

    24 Haziran seçimleri kapsamında ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşın dertlerini dinleyen Hakan Çapan, kırsalda yaşayan yurttaşların tarım ve hayvancılıkla geçindiğini belirterek, AKP iktidarının yanlış tarım politikaları nedeniyle vatandaşlar tarım ve hayvancılık alanında zarar ettiğini bu durumdan dolayı Ardahan´ın sürekli göç verdiğini söyledi.

   Çapan, ?Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor? dedi.

   Ardahan´da yaşanan işsizlik nedeniyle özellikle gençlerin iş bulmak için büyük metropollere göç ettiğini belirten Saadet Partisi Ardahan Milletvekili adayı Hakan Çapan, Saadet iktidarında üreten bir tarım ve hayvancılık politikası izleyeceklerini belirtti.

   Ardahan´ın temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu aktaran Çapan, ?Ardahan´ı Organik Tarım Bölgesi ilan ederek her köye organize sanayi bölgesinin kurulmasını gerçekleştireceğiz. Hayvancılığı köylerin içinden çıkarıp daha modern entegre tesisler yapacağız. Hayvansal tüm girdilerin en kalitelisini en uygun fiyata mal etmeye çalışacağız ve hayvan verimliliğini artıracağız.

   Gerek organik gerekse de kaliteli ve kontrollü et ve süt üretiminin yapılarak hayvansal ürünleri marka yapıp Türkiye´de en yüksek fiyata satabilecek ortam hazırlayacağız. Modern işletmelerin yanı sıra 300 başlık ahır inşa edip ikişer Veteriner Hekim çalıştıracağız. Önleyici sağlık tedbirleri alınarak daha verimli hayvancılık yapılmasının şartlarını oluşturacağız. Mevcut iktidarın yaptığı gibi ülkenin kaynaklarını iş kur üzerinden ziyan etmeyeceğiz, geçicici süre ile insanları oy almak için işe almayacağız. Bu kaynaklarımızı tarıma ve üretime ayırarak verimli kullanacağız. Her köye Ziraat Fakültelerinin toprak bölümlerinden mezun olan Ziraat Mühendislerini istihdam edeceğiz.  

   Köylümüzün hangi toprakta ne ekeceğini, bir metrekare alanda hangi üründen kaç dane tohum atması gerektiğine kadar köylümüzün bilinçlenmesini sağlayacağız. Ardahan´ımızı Türkiye´de en iyi konuma getirip en kaliteli hayvansal ürün üreten gözde bir il yapacağız. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman Ardahan´ın mevcut değerleri 3 kat daha değer kazanacak? şeklinde konuştu.

    Köylü üretimle kazanacak diyen Hakan Çapan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Türkiye´yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu´nun 21. Maddesi´ni uygulayacağız. GSYH´nin % 1´i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz.

    Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye´deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi´ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT´lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız. 

MERALARIN KÖYÜN ORTAK MALI OLARAK KALMASINI SAĞLAYACAĞIZ

    Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile eşgüdüm halinde vereceğiz. Bu kapsamda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacağız. Mera Yönetim Birlikleri´ni etkinleştirecek, ıslah edeceğimiz meraların amaç dışı kullanımına izin vermeyeceğiz. Meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız. 

   Bütün kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacak, kooperatifleşmeyi desteklerle özendireceğiz. Ulusal Kırmızı Et Konseyi´nin talepleri doğrultusunda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karkas sınıflandırılması sistemini hayata geçireceğiz. Okul sütü programını yeniden tasarlayarak, kamu alımlarını sektörü desteklemek üzere kullanacağız? dedi.