"Çıldır Gölü" Kış Turizminde İlk Onda, Sen Nerdesin ?

Türkiye´de kış turizminde yapılan...

     "Gel Kurban Olduğum Bizim Çıldır´a "Çıldır Gölü" Kış Turizminde İlk Onda, Sen Nerdesin ?

    Hürriyet Gazetesi, Türkiye´de kış turizminde yapılan destinasyon araştırmaları sonucunda, Çıldır Gölü Kış Turizminde ilk on arasında olduğunu yazıyor. Büyük Usta Aşık Şenlik Baba´nın "Can kurban bizim Çıldır´a sözünden yola çıkarak, Türkiye´nin en güvenlikli İlçesi Çıldır´a Şimdi "gel kurban olduğum bizim Çıldır´a demeliydiz, yerli ve yabancı yatırımcıların, yatırım ve tesisler kurmaları için gerekli çalışmaları ivedilikle baslatmalıyız.

     Öncelikle SERKA´nın öncülüğünde Kars ve Ardahan Valiliği, Üniversiteler, ilgili Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları "Çıldır Gölü" konulu çalıştay düzenlemeli ve Göllerle ilgili fizibilite çalışmalarını masaya yatırmalıdır. Bir çok degerimizin farkına varmadan birileri bu değerler üzerinden yol alıp gittiğinde ey vaah demek istemiyorsak, bu Cevherlerin kıymetini bilelim. Balık, Kızak gibi iki kalemde kış Turizminde ülke genelinde ilk on´a giren gölde, tesbitler ve önerilerle bölge çok ciddi manada yatırımlar yapılması ve bu yatırımlar la birlikte bölge yaz ve kış Turizmine kazandırılması gerektiğini inanıyorum.

     Çıldır Gölü temiz, berrak sularıyla yaz ve kış turizm cenneti olmalıdır. Türkiye´nin tek tektonik gölü ve ekolojik dengesi bozulmamış bölgesi doğa Turizminde cazibe merkezi haline gelerek, hak ettiğin yeri ve değeri alacağı kanısındayım diyorum, saygıları sunuyorum.

Suat İncedere

/resimler/2017-2/11/1040048333147.jpg