ÇILDIR GÖLÜNDE BİR İLK DAHA

ÇILDIR GÖLÜNDE BİR İLK DAHA

BOM Akademi Kış Kupası...

     BOM Akademi Kış Kupası´nın 2´inci ayak yarışı donmuş Çıldır Gölü üzerinde 20 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek.

      İleri düzeyde sürüş ve motorsporları eğitimleri veren BOM Akademi´nin yarışmak isteyen herkese açık olan yarış programı BOM Akademi Kış Kupası´nın 2´inci ayak yarışı donmuş Çıldır Gölü üzerinde 20 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek. Doğu Anadolu´nun tek tatlı suyuna sahip 124 bin metrekare yüz ölçümüyle ikinci büyük gölü Çıldır´da yapılacak yarış Türk motorsporlarına yepyeni bir heyecan getiriyor.

    Motorsporlarına ilk ve doğru adımı atmaktan pistlere geri dönmek isteyen deneyimli yarışçılara kadar geniş bir yelpazeye hizmet eden BOM Akademi Kış Kupası´nın 2´inci ayağı 20 Şubat Cumartesi günü Kars ? Ardahan Çıldır Gölü üzerinde oluşturulacak buz pistinde Eksi 36 Derneği desteğiyle gerçekleşecek. Kolay kontrol edilebilir ve güvenli olmasıyla da ön plana çıkan gerçek bir yarış otomobili Caterham 7 ile yapılan BOM Akademi Kış Kupası, toplamda 10 takım ve 16 pilotun katılımıyla, Türkiye´nin 2´inci büyük gölü Çıldır´da koşulacak.

Eksi 25 derecede yarışacaklar

     Türkiye´nin 124 binmetrekare yüzölçümüyle 2?inci büyük gölü olan ve sıcaklığın sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü Çıldır´da buz ve soğuğa aldırış etmeden yarışacak motorsporları tutkunları, bugüne kadar hiç yaşamadıkları bir deneyim elde edecek.

     BOM Akademi tarafından son üç yıldır Kar Buz Sürüş Eğitimi´nde kullanılan Çıldır Gölü üzerinde açılacak buz parkurunda pilotlar eleme usulü yarışarak Türkiye´de ilk kez buzda gerçekleşecek bu yarışın en hızlısı olmak için mücadele edecek.

     BOM Akademi Kış Kupası final yarışı için 13 Mart tarihinde Körfez Yarış Pisti´ne dönecek takımlar, 3 yarıştan topladıkları puanlarla sezon derecelerini ve kupa 1´inciliğini elde etmiş olacak.