ÇILDIR GÖLÜ ÜZERİNDE UYGULAMALI EĞİTİM

ÇILDIR GÖLÜ ÜZERİNDE UYGULAMALI EĞİTİM

Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel Türk Sporları Kulübü, bu dönemki eğitim seminerlerin ilki buz tutan Çıldır Gölü üzerinde gerçekleştirildi.

    Yılın 4-5 ayı yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü üzerinde Dr. Suat Vural tarafından gerçekleştirilen Atlı Kızak Uygulama Seminerine, Tarih Topluluğu üyeleri ile Tarih Bölümü’nde Geleneksel Türk Sporları Dersi alan öğrenciler katıldı. 
   7 farklı bölümden 30 kişinin katıldığı atlı kızak eğitim seminerinde, iki farklı kategoride beş atlı kızak ile koşum takımları incelenerek; yapım, bakım ve kullanım teknikleri tahlil edildi. Mart-Nisan aylarında gerçekleştirilmek üzere 8 hafta Geleneksel Türk Okçuluğu, Mayıs ayında 3 hafta Rahvan Binicilik ve 1 hafta da Dörtnal Binicilik seminerleri planlandı. Atlı Kızak uzmanları Ozan Karataş, Birol Kara, Öztürk Durdağı ve İbrahim Ada’nın katkılarıyla gerçekleştirilen seminerde çekilen fotoğraf ve videolar daha sonra ders materyali olarak kayıt altına alındı.