www.cildirgoyce.com

ÇOBANOĞLU VE TAŞLIOVA ESENLER´DE ANILDI

ÇOBANOĞLU VE TAŞLIOVA ESENLER´DE ANILDI

Aşıklık geleneğinin duayen isimleri..

   Aşıklık geleneğinin duayen isimleri Aşık Murat Çobanoğlu ve Aşık Şeref Taşlıova 2´inci Geleneksel Aşıklar Şenliği´nde anıldı.

    Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü´nün Kars - Çıldır´a bağlı Aşağıcanbaz ve Yukarıcanbaz Köyü Dernekleri ile birlikte Kadir Topbaş Kültür Merkezi´nde düzenlediği şenlikte Aşık Murat Çobanoğlu ve Aşık Şeref Taşlıova Anadolu´nun kardeşlik ruhunu yansıtan dizeleriyle, usta aşıklar tarafından anıldı.

     Etkinlikte söz alan Aşık Murat Çobanoğlu´nun oğlu oyuncu Ozan Çobanoğlu, "Babamın ve elli yıllık yol arkadaşı Aşık Şeref Taşlıova´nın türkülerini dinleyeceğim için çok mutluyum. Bu geceyi düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

ANADOLU RUHUNU SAHNEYE TAŞIDILAR

     Gece aşıklık geleneğinin günümüz temsilcilerinden; Bayram Denizoğlu, Mürsel Sinan, Yener Yılmazoğlu ve Korkmaz İkan, söyledikleri türkülerle Anadolu´nun birlik, beraberlik ve kardeşlik dokusunu yansıttı. Etkinlikte Aşık Şenlik´ten, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova´dan dizelerle aşıklık geleneği bir kez daha sahneye taşındı.

?BİR SOKAĞIMIZIN ADINI ´AŞIK ŞENLİK´ YAPTIK?

   Türk milletinin aşıklık geleneğine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bilmemiz lazım. Bunun içindir ki; Aşık Şenlik´in dizelerini okuyan, gönlünde hisseden bir nesil, kendi yurduna göz dikmiş düşmanın gözünü oyar. Bu açıdan bu geleneğin bu topluma öğretilmesi çok önemli. Geçtiğimiz yıl bana gelen bir talep üzerine Esenler´de bir sokağımıza Aşık Şenlik adını verdik, yakın zamanda da açılışını yapacağız inşallah" diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından Başkan Göksu, dernek başkanlarına isimlerinin yazılı olduğu saat hediye etti.