www.cildirgoyce.com

COŞKUN BULUT AZEYBAYCAN´DA

COŞKUN BULUT AZEYBAYCAN´DA

Azerbaycan´da kitabı yayınlanan

   Azerbaycan´da kitabı yayınlanan ve Azerbaycan milletvekili Dr. Cevanşır Feyziyev tarafından kitabının imza ve tanıtımı ve söyleşiler yapması için Azerbaycan ?a davet edilen Kars Sarıkamışlı Fethiye´de yaşayan şair ve yazar Coşkun Karabulut, soydaşlarımız tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Azerbaycanlı doktor şair Nazile Gültaç tarafından Azeri lehçesine çevrilerek Azerbaycan´da HARDAN HARAYA adıyla kitaplaştırılan şiirlerinin büyük ilgi görmesi nedeniyle şiir severlerle buluşması amacıyla program düzenlendi. Düzenlenen programlara katılmak üzere eşi Füsun Karabulut´la birlikte 8 Ekim´de Azerbaycan´a giden Coşkun Karabulut Bakü´de, Şeki ve Sumqayıt´da okurlarıyla buluştu, şiir üzerine söyleşiler yaptı ve şiirlerini seslendirdi.

Bakü´de sabah eski devlet başkanı Haydar Aliyev´ in anıtına ve diğer devlet büyüklerinin anıtına çiçek konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra, Türk ve Azerbaycan şehitlikleri ziyaret edildi. Ve Şeki´ye hareket edildi.

Ziyarete büyük önem veren Şeki Valiliği resmikabul töreni düzenleyerek Karabulut ve beraberindekileri karşılayarak ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Şeki tarihi ve medeniyeti hakkında bilgiler verdiler ve kitap hediye ettiler. Programlara, milletvekili Cevanşir Feyziyev´in yardımcılarından gazeteci Akif Salam. Bakü Atatürk Kültür Merkezi Şube müdürü şair Ekber Qoşalı, kitabı tercüme eden şair Nazile Gültaç da eşlik ettiler.

Azerbaycan´ın kültür şehri Şeki´de 3 gün yüksek okul ve üniversitelerde öğrencilerle buluşan Karabulut kitaplarını imzaladı.

Daha sonra Bakü Atatürk Kültür Merkezi ve Ahundov kütüphanesinde ertesi gün Sumgayıt´da Poesiya Evi´nde şairlerle ve şiir severlerle buluşan Coşkun Karabulut ve eşi 15 Ekim Pazar günü Fethiye´ye döndüler.

Azerbaycan ziyaretinden oldukça mutlu döndüğünü söyleyen Karabulut şunları söyledi: ?Şiirlerimi Azeri lehçesine çeviren şair Doktor Nazile Gültaç ve kitap olarak basılarak yayımlanmasında maddi manevi katkıları olan Milletvekili Sayın Cevanşir Feyziyev ile Atatürk Kültür Merkezi Şube müdürü şair Sayın Ekber Qoşalı´ya beni dost ve kardeş ülkenin şiir severleriyle buluşturmalarından dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum. Azerbaycanlı şairlerin gösterdiği dost ve samimi ilgilerine teşekkür ediyorum. Bir şairin yaşamayı dilediği bütün güzellikleri yaşattılar. Var olsunlar! ?

Geziye Azerbaycan basının da büyük ilgi gösterdiğini ve geniş yer verdini belirten Karabulut, ?Kendilerine selamlarını ilettiğim Fethiye Belediye Başkanı Sayın Behçet Saatcı ve Sarıkamış Belediye Başkanı Sayın Köksal Toksoy´a da selamlarını ilettiler.?dedi.