CUMHURBAŞKANINDAN İKİ MÜJDE

CUMHURBAŞKANINDAN İKİ MÜJDE

Kars´ta konuşan Cumhurbaşkanı...

   Kars´ta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars´a uçak biletinde indirim ve kesime götürülecek her büyük baş hayvan başına 250 lira teşvik verileceğini ve uygulamanın 1 Ocak´ta başlayacağını açıkladı.
    Kars´a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars Harakani Havalimanı´nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Kars AK Parti Başkanlığı 6. Olağan İl Kongresi´nin yapılacağı İsmail Aytemiz Spor Salonu önünde ve kongrede konuşan Erdoğan iki müjde birden verdi.

UCUZ UÇAK BİLETİ

    Erdoğan kongre salonunu dışında konuşurken yanında bulunan AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey´in, kendisine sufle verdiğini, uçak biletlerinin biraz pahalı olduğunu söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, "Cidden öyle mi? Pahalı mı?" diye sorması üzerine, alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Herhalde siz keramet ehlisiniz. Ben otobüsten inmeye doğru Vali Bey de kulağıma şöyle bir fısıldadı. Onun üzerine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı´na ´Böyle böyle, burada uçak biletleri pahalıymış, yaz kış bayağı değişiyormuş. Bundan şu anda talep de artmış. Hele hele Sarıkamış bayağı hareketlenmiş. Şimdi bu şehitler diyarına hadi bakalım hem hafta sonu seferleri biraz artırın, fiyatları da şöyle bir gözden geçirerek indirin.´ dedim. Sağolsun Başkan da ´Hemen ben yönetimimi toplayacağım. Bunu gözden geçireceğiz ve değerlendirmesini yapacağız.´ dedi. İnşallah biz de bunu takip edeceğiz."

KESİME GÖTÜRÜLECEK HER BÜYÜK BAŞ HAYVANA 250 LİRA TEŞVİK: 1 OCAKTA BAŞLIYOR

    Kongre salonunda ise Erdoğan kesime götürülecek hayavanlarla ilgili teşviki açıkladı. "Türkiye´de uzun süreden bu yana et fiyatlarının yüksekliğini, hayvancılığın yetersizliği sebebiyle ithalata yönelmeyi tartışıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: "Kars; hayvancılık bakımından Allah vergisi tabiat imkanları sayesinde önemli imkanlara sahip bir şehrimiz. Eğer hayvancılık sorununu Kars´ta çözemiyorsanız burada gerçekten sıkıntı var demektir. Gıda Tarım ve Hayvarcılık bakanım burada. Şimdi 50 baş hayvan bakıyorsa bunların kesime gidişinde her biri için 250 lira teşvik vereceğiz. Küçük başta da 25 lira. 1 Ocak´tan itibaren başlıyor. O zaman 50 baş bunu hedefleyeceğiz. Aynı şekilde ihracat pazarlarına yakın olduğu halde fabrikalar atölyeler yoksa Kars´ta ters giden bir şey var demektir. Biz Kars´ı 300 binin altına düşen nüfusuyla değil, yılda 3 milyon turisti ağırlayan yüzüyle görmek istiyoruz. Kars´ın sorunları çözülmeden, Doğu´nun sorunları çözülmez, Doğu´nun sorunları çözülmeden de Türkiye´nin sorunları çözülmez. İnşallah önümüzdeki dönemde el birliğiyle Kars´ı hayvancılıktan turizme kadar ayağa kaldıracak adımları atacağız."