www.cildirgoyce.com

DEMİRCİ ?PARALAR YATIRIMA DÖNÜŞMELİ?

DEMİRCİ ?PARALAR YATIRIMA DÖNÜŞMELİ?

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası...

    Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Ardahan´daki konut satışlarına ilişkin, "Ardahanlılar olarak kazandığımızın tamamı olmazsa bile, bir miktarını ilimizde yatırıma dönüştürelim." dedi.

    Demirci, yaptığı açıklamada, önceki gün açıklananTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini değerlendirdi. Türkiye geneli konut satış durumun iyi olduğunu, bir önceki yıla göre Türkiye geneli konut satışında artış olduğunu, ancak Ardahan´da sadece 16 konutun satıldığını anımsatan Demirci, bunun sebebi, Ardahan´ın parasının dışarı çıkmasına bağladı.

     Bunun en büyük nedeninin durdurulamayan göç olduğunu kaydeden Demirci, şunları söyledi:  "Ardahan´da sadece 16 konut satılmış. Ardahanlılar olarak kazandığımızın tamamı olmazsa bile, bir miktarını ilimizde yatırıma dönüştürelim. Ama bunun böyle devam etmemesi için bize düşeni hep birlikte yerine getirmenin gayretinde olmalıyız. Çıkarımız ortak veArdahan olmalı. Ancak o zaman böyle huzurlu bir kentte konutta talep edilmiş olacak. Kent hak ettiği noktada olacak. Başka türlü, hepimiz zarar görmüş olacağız."  

Kurban parası gelmedi  

    Ardahan´a en olumsuz yansımanın kurban paralarının geri dönmediğine işarete eden Demirci, bu yılda beklenenin olmadığını kaydetti.  Ardahan´a sadece kurban parası olarak çok büyük bir girdinin olması gerektiğine inandığını vurgulayan Demirci, "EğerArdahan´a kurban parası girmiş olsaydı, 50 milyon lira para demek. 100 bin nufüslu Ardahan için bu çok ciddi bir rakam. Sadece kurban parası girse, kent ihya olur. Ancak bu da şunu gösteriyor, demek ki Ardahan´a kurban parası da girmedi. Çünkü bizim önceliğimiz hayvancılık, hayvanclıkta da en büyük gelir kurban parası. Kurban parası gelmesi demek, 50 milyon liranın yatırıma dönüşmesi demek. Ama görüyoruz yatırıma dönmedi." diye konuştu.  

      Demirci, kurbanlıklardan kazanılan paranın tamamı olmazsa bile bir miktarının Ardahan´da yatırıma dönüşmesini istediklerini sözlerine ekledi.