DERS GİBİ MİTİNG

DERS GİBİ MİTİNG

7 Haziran seçimlerine az bir zaman

   7 Haziran seçimlerine az bir zaman kala partiler seçim mitinglerine tam gaz devam ediyorlar.
   Önceki gün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayan Ardahan, dün de AK Parti Lideri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu misafir etti. Ardahan'da son 1 aydır dilden dile dolaşan ‘ AK Parti Ardahan'da seçimi kaybediyor, Orhan Atalay'la bu iş olmaz' söylentilerinin iyice yayılıp zihinlerde tam oturmaya başladığı sırada gelen AK Parti mitingini, herkes gibi bizlerde merak ediyorduk.
Miting öncesi Ardahan'da sessiz bir bekleyiş hakimdi. Alanı yavaş yavaş doldurmaya başlayan partilileri uzaktan izleyen diğer partililer, aylardır söylenenleri teyit etme adına yerlerini almışlardı. Herkes AK Parti'nin Ardahan'da işinin bittiğini düşündüğü anda, miting alanını dolduran binlerce kişi söylenenlerinin büyük bölümünü boşa çıkardı.
   Yaşanan coşku ve sevgi seli Başbakan Ahmet Davutuoğlu'nun platforma çıkmasıyla iyice tavan yaptı. Miting alanını dolduran binlerce kişi Davutoğlu ve Milletvekili adaylarını bağrına bastı. Davutoğlu'nun ‘ Sizden 2 Milletvekili istiyorum. Siz bu kardeşlerimi meclise gönderin söz veriyorum 3. Vekiliniz de ben olacağım' sözüyle iyice coşan binlerce partili aylardır zihinlerde yer edinen algının dağılmasına sebep vermekten öte AK Parti'nin Ardahan'da 2-0 zorlayacağının da göstergesi gibiydi adeta.
   Ardahan'da AK Parti'nin seçimde işi zor diyenler bu mitingin ardından nasıl bir tavır alır bilinmez ama ortada olan gerçek AK Parti'nin Ardahan'da 2 Milletvekili çıkarmasının şansının olduğu.
Bu şansın daha da artırılması için 2. Sıra Adayı Yunus Baydar'a çok iş düşüyor. Özellikle düz Ardahan dediğimiz köylerden gelecek oyların kaçmaması için daha çok çalışması gerekiyor. Yaşanabilecek en ufak tereddüt bile başarısızlığın kapısının açılmasına vesile olacaktır. Yunus Baydar'ın seçmeni, kazanacağı konusunda ikna etmesi gerekiyor. Bu durumda AK Parti için Ardahan'da kapılarını ardına kadar açabilir. 2 Milletvekili çıkaracak AK Parti'nin Ardahan'da Davutuoğlu'nun dediği gibi 3. vekili de olmuş olur. Bu da Ardahan'a yatırımların daha fazla gelmesi ve büyüme ivmesinin hız kazanması anlamını taşıyor.

Sezgin Uygar / Ardahan Haber Merkezi