DİKKAT, YASAKLANDI

DİKKAT, YASAKLANDI

İçişleri Bakanlığının...

     İçişleri Bakanlığının EBYS 2017013110060120269 sayılı yazısı ile 2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve AV Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair kanun ve üretim esaslarına ilişkin TS870 standardına aykırı olmasa da, güvenlik kuvvetlerimiz ve dünya orduları tarafından kullanılan M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzer av tüfeklerinin taşınarak, özellikle terör olaylarının yaşandığı bölegelerde bu silahları taşıyanlarla ilgili avcı-terör örgütü mensubu ayrımı konusunda terddütler yaşanabileceği, yapılan keşif ve gözetleme faaliyetlerinde (hava keşif, İHA ve diğer gözetleme vasıtalarıyla) uzun namlulu ve tam otomatik harp silahına benzerliğinin yanlış anlaşılmalara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceğinden bahisle, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11. Maddesine istinaden ruhsatlı olsa dahi harp silahı görünümünde olan yivsiz tüfeklerin taşınmasının ve kullanılmasının kısıtlanması gerektiği bildirilmiştir.

     2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu´ nun 11. Maddesinde ?Bu Kanunun 3´üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince olağanüstü hal ilanında; genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak, şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 9´uncu maddede öngörülen tedbirlere ek olarak aşağıdaki tedbirler de alınabilir?i) Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınmasını veya naklini yasaklamak? hükümleri amirdir.
Bu bağlamda; ruhsatlı olsa dahi, güvenlik kuvvetlerinin kullandığı uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz harp silahı görünümünde olan yivsiz av tüfeklerinin taşınması ve nakli yukarıda belirtilen nedenler ve mevzuat hükümleri gereğince OHAL süresi boyunca yasaklanmıştır.