ÇAVUŞOĞLU ARDAHAN´DA

ÇAVUŞOĞLU ARDAHAN´DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu...

   Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ardahan´a gelerek çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulundu.

  Karayolu ile Kars´tan Ardahan´a gelen Bakan Çavuşoğlu, Valilik önünde Vali Ahmet Deniz, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

  Karşılamanın ardından valilik makamına geçen Bakan Çavuşoğlu, Vali Ahmet Deniz ile bir süre sohbet etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından Ardahan Üniversitesi Yenisey yerleşkesinde yaptırılan Golf Eğitim Sahasının açılış törenine katıldı.

  Golf Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte katıldığı açılış töreninde konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ?Golf sporu konusunda önyargılar bulunuyordu. Sanki belli bir zümrenin oynadığı, normal insanların oynayamayacağı, çok zengin insanların oynayacağı, masraflı bir oyun olduğuna dair ön yargılar var. Ancak son 5 yılda bu ön yargı konusunda pozitif gelişmeler oldu. Aslında golf sporu çok eski tarihe 1895 yıllarına dayanır. Anıtkabir´e gittiğiniz zaman müzeyi dolaşırsanız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kıyafetlerini incelediğinizde golf kıyafetlerini de görürsünüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de golf sporuna ilgi duyardı. Son zamanlarda Türkiye´de golf sporu gelişmeye başladı. Golf sahalarının sayısı artmaya başladı. Bugün Ardahan´da açılışını yapmakta olduğumuz Golf eğitim sahasının da burada profesyonel sporcuların yetişmesine önemli katkılar sunacağına inanıyorum? dedi.

   Vali Ahmet Deniz de törende yaptığı konuşmada; ?Sporda başarıyı yakalamak ve sürdürmek için mutlaka ama mutlaka altyapıya ihtiyaç vardır. Bizim gençlerimiz altyapı olmadığı halde mücadele ettiler ve önemli şampiyonalara katıldılar. Bu tesisle birlikte Ardahan´da gençlerimiz, golf sporunda artık Türkiye şampiyonasında değil, dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edeceklerdir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bu anlamda Ardahan´da spor faaliyetlerini arttırmak için yoğun çalışmalar yapmaktayız. Ülkemizde son yıllarda spor faaliyetlerinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda ilimiz Ardahan´da da spor faaliyetleri güçlenmekte ve sürekli olarak gelişmeler kaydedilmektedir. Çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapmaları bizim için çok ama çok önemlidir. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu güzel tesisin ilimize kazandırılmasında büyük emek sarf eden başta Golf Federasyonu Başkanımız Ahmet Ağaoğlu olmak üzere, bütün emeği geçenlere ve bu güzel günde bizimle birlikte olan Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu´na teşekkür ediyorum. Golf sahamızın hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

   Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise, ?Ülke genelinde golf sporunun yayılması için önemli yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sayesinde golf sporunda başarılı gençler yetiştiğine şahitlik ettik. 2005 yılında bir hayalle başladığımız ´Oralara niye gidiyorsun ? Oralardan ya atlet çıkar, ya güreşçi çıkar´ telkinlerini kulak ardı ederek geldiğimiz Ardahan´da bugün 9 çukurlu golf sahasının ilk etabı olan 3 çukurunu hizmete sokmanın gururu içindeyiz? dedi.

   Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu Ardahanlı golfçülerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardahan Üniversitesi´ni ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu daha sonra Ardahan Belediyesi´ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Faruk Köksoy´la başkanlık makamında bir süre sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, ardından Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası´nı ziyaret etti. ATSO Başkanı Çetin Demirci´yle görüşen Bakan Çavuşoğlu daha sonra Ardahan Belediyesi´nin verdiği iftar yemeğine katıldı.  Bakan Çavuşoğlu temaslarının ardından ilden ayrıldı.