DIŞ TİCARETE ATILMANIN YOLLARI

DIŞ TİCARETE ATILMANIN YOLLARI

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde

    ARDAHAN´da Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde,Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle, Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri" düzenlendi. 
    Seminere, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanları, Türk Exımbank Müdür Yardımcısı Ece Aysun Cömert ve Ardahanlı iş adamları katıldı. Seminerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları, pazara giriş engelleri ve çözüm yolları, Ülke Masaları, Gürcistan-İran pazarına ihraç imkanlarıve iş dünyası için ticari bilgiye erişim konularının işleneceğini bildirerek bu seminerlerin ihracatçı firmalar için büyük önem taşıdığını ve ihracatçının ihtiyaç duyduğu konular hakkında yeni düzenlemeler ve işleyişleri hakkında, Ekonomi Bakanlığı ve Eximbank yetkilileri tarafından bilgiler aktarıldı. 

   Seminerde bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, ?Ardahan tarihten beridir önemli bir ulaşım koridoru üzerinde yer almıştır. Aynı zamanda ülkemizin Kafkasya´ya açılan kapısıdır. 15 gün önce Aktaş Sınır Kapımız, Bakanlar Kurulu Kararıyla Sınır Ticareti yapılan kapılar arasında yerini aldı. Sınır ticareti rakamlarına baktığımız zaman rakamlar maalesef düşük. Ardahan´da girişimci ruhunu güçlendirmemiz gerekiyor. Devletimizin girişimcilere yönelik gerçekten çok ciddi desteklemeleri var. Bu desteklemelerden vatandaşlarımızın faydalanmasını, yeni iş yerlerinin hayata geçmesini istiyoruz. Bu konuda girişimcilerimizi sürekli olarak ziyaret ediyoruz, hayırlı olsun dileklerinde bulunuyoruz ve motive ediyoruz. Bu seminerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.