ENTEGRE HAYVAN PAZARI HALKIN HİZMETİNDE

ENTEGRE HAYVAN PAZARI HALKIN HİZMETİNDE

Hayvan pazarı yoğun ilgi görmüş olup...

   Ardahan Belediyesi´nin Atatürk Mahallesi´nde yaptırdığı Entegre Hayvan Pazarı Halkımızın hizmetine sunulmuştur.Hayvan pazarı yoğun ilgi görmüş olup yaklaşık 2,500 hayvan pazara getirilmiştir. Bu pazarın kendileri için çok kolaylık sağladığını dile getiren vatandaşlar daha önce 3 kişinin kontorol etmesi gereken hayvanlara artık 1 kişi yetiyor, hayvanlarımızın başka hayvanlardan hastalık bulaşma riskide ortadan kalkmış oldu.

   Entgre ve Modern  Hayvan Pazarında emeği geçen  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na, Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAK) Valimiz Sayın Ahmet Deniz, Ardahan Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay, Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy´ ve emeği geçen herkese  çok teşekkür ediyoruz dediler.


   Modern Canlı Hayvan Pazarının Modernizasyonu Projesi, ile birlikte Hayvancılıkta marka şehir olan Ardahan hayvancılığı, Türkiye hayvancılığına büyük katkı sunacak. Proje kapsamında faaliyete geçen Dezenfeksiyon Tüneli ile hayvan pazarına gelen araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilerek pazara alınarak hastalıkların önüne geçilecek.

Hayvan Satış ve Otomasyon Sisteminin en büyük özelliği sistemle kulak küpesindeki barkodu okunan hayvanların cinsi, nereden geldiği, alıcı tarafından ekranda görülerek, satıcının hayvanlarını değerinde satması ve alıcının da hayvanın tüm özelliklerini görerek satın alması sağlanmış olacak.