FEDERASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

FEDERASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Çıldır Dernekler Federasyonu

   İstanbul da bulunan Çıldır Dernekleri´nin daha güçlü hareket edip ortak projeler ortaya koyma ve Çıldır´a daha faydalı olma adına başlatmış oldukları federasyon kuruluş çalışmalarında neredeyse sona gelindi.

   3 ay önce Meryem Köyü Derneği kahvaltısında öneri şeklinde başlayan federasyon çalışmaları sırasıyla,Aşağıcanbaz Derneği,Aşık Şenlik Derneği ve Çıldırlılar Derneği merkezlerinde yapılan toplantılarla daha da resmi bir hal aldı..

   Çıldırlılar Derneği´nde yapılan toplantı da federasyon kuruluş çalışmalarını sürdürmesi adına seçilen ´´Kurucu Çalışma Grubu´´ Yaşar Geler başkanlığında aylardır tüm derneklerle istişare halinde çalışmalarını sürdürüyor.. Çalışma Grubunda ayrıca Aşağıcanbaz Derneği Başkanı Ibrahim HündürYukarıcanbaz Köyü Derneği Başkan Yardımcısı Adem Kemer , Aşık Şenlik Derneği Başkanı Halil Sayak, Damlıca Derneği BaşkanıNecip Karasu, Yıldırımtepe Derneği Başkanı Unal Kırmızıtaş,Dirsekkaya Derneği Başkanı Gürsel Görmüş yer almaktadır.

   Kurucu Çalışma Grubu aylardır sürdürdüğü çalışmaları 22 Mayıs Pazar günü merkezi Maltepe de bulunan Eski Beyrehatun Köyü Derneği´nde gerçekleştirdiği tüzük çalıştayı toplantısı ile tamamladı..

   18 derneğin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay da federasyon tüzük taslağında belirlenmesi gereken önemli noktalar (Federasyon Merkezi,Verilecek Üye Sayısı,Aidat Miktarı,Katılım Bedeli vs.) çoğunluğun kararı baz alınarak karara bağlandı ve kurucu federasyon tüzüğü hazırlandı.

   Son Çalıştay sonrası derneklerimizin net kararları alınmasının ardından 14 derneğin kurucu olarak katılabileceği, geriye kalan derneklerin ise katılım için gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra katılacağı görüldü..

FEDERASYONA KATILAN DERNEKLER

1.DOĞANKAYA (HELEVAN) - SEFAKÖY - TURAN KARABULUT 
2.MERYEM - BAĞCILAR - SACİT KORKUT 
3.ÖNCÜL (KAROSTAV) - ESENYURT - TUGAY ŞİMŞİR 
4.AŞIKŞENLİK (SUHARA) - BAĞCILAR - HALİL SAYAK 
5.Y.BEYREHATUN - BAĞCILAR - SUMMANİ DURSUN 
6.YILDIRIMTEPE (RABAT) - ESENYURT - ÜNAL KIRMIZITAŞ 
7.YUKARICANBAZ - ESENLER - SİNAN GÖLLER 
8.AŞAĞICANBAZ - ESENLER - İBRAHİM HÜNDÜR 
9.DİRSEKKAYA (ZEREBÜK) - ESENYURT - GÜRSEL GÖRMÜŞ 
10.ÇILDIR KÜLTÜR ESENLER YÜKSEL KILIÇ 
11.ÇILDIR KÜLTÜR ESENYURT KEMAL ŞİMŞİR 
12.DAMLICA (GÖDAMIH) - SULTANBEYLİ - NECİP KARASU 
13.E.BEYREHATUN - MALTEPE - NAZİF ÖZDEMİR 
14.SAZLISU (GORAVEL) - KARTAL - ATİF ASLANTEPE

   Çıldır Dernekler Federasyonu kuruluş kararının kamuoyuna tanıtımı 29 Mayıs 2016 Pazar günü Avcılar Stadyumunda yapılacak olan 9.Çıldır Aşık Şenlik Turnuvası Final Programı sonrası Stadyumda yapılacaktır.