GEREKSİZ MEŞGUL ETMEYİN

GEREKSİZ MEŞGUL ETMEYİN

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü´ne

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi çalışanları kar kış demeden ambulansla hızır gibi gittiği hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

 Ardahan´da, 112 Acil Komuta Merkezi´ne bağlı istasyonlarda faaliyet gösteren sağlık ekipleri, en zorlu kış şartlarında bile köy yollarının kapanmasına rağmen hastalara ulaşmada engel tanımıyor. Şehrin bir ucundan, diğer bir ucuna en fazla 10 dakikada ulaşan acil sağlık hizmeti elemanları 2017 yılında yaklaşık binlerce çağrı aldı ve binlerce vakaya giderek hastaları en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırdı.

2017 yılında Ardahan´da bir çok hastayı helikopter ambulansla ilgili hastanelere taşıyan ekipler, kış aylarının en sert geçtiği bu dönemde özellikle köylerde hastalara ulaşmak için büyük çaba sarf ediyor.

En kötü hava koşullarında bile kırsal alanlara acil sağlık hizmeti götürdüklerini söyleyen 112 Acil çalışanları, can kurtarmak adına özveriyle çalıştıklarını, hastaları bir an önce hastanelere yetiştirmek için olağanüstü çaba harcadıklarını söylediler.

112 ACİLE YAPILAN ÇAĞRILARIN ÇOĞU GEREKSİZ..!

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, geçen yıl 112 Acil Hattı´na gelen binlerce çağrının % 90´ından fazlasının gereksiz olduğuna, bunun da, gerçek hastalara ulaşmada büyük engel teşkil ettiğine vurgu yaptılar.

Yetkililer, kısa ve anlaşılır cümlelerle doğru adres bilgilerini çağrı elemanına bildirmekle vakitten büyük tasarruf edildiğine vurgu yaparak, vatandaşların panik yapmadan hastanın durumunu 112 çağrı elemanına bildirdiği andan itibaren ambulansların şehir merkezindeki herhangi bir vakaya kısa sürede yetişebildiğini söyledi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ ALKIŞI HAK EDİYOR"

Helikopter ve paletli ambulanslarla yaz kış demeden her türlü olumsuz hava koşullarında bile hastalara mutlaka ulaşıldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri sözlerini şöyle tamamladı: "Hava ve kara ambulansları günün her saatinde vatandaşın hizmetinde. Hiçbir hasta kendi imkanları ile hastane yoluna düşmek zorunda değil, bir telefon ile istenilen yerden hasta alınıp istediği hastaneye götürülüyor"

"Sağlık Bakanlığımızın her türlü zorlu hava koşullarında kullanmamız için bizlerin hizmetine sunduğu donanımlı, yaz ve kış şartlarına uygun araçlarla kapalı yollara rağmen hastalara ulaşmamız büyük bir hizmet. Bu hizmetin aksamadan sürdürülmesi için fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."